V Ostravě-Porubě vyroste další parkovací dům, doplní nedávno dokončený u Domu kultury Poklad

Dokončený první parkovací dům za Domem kultury Poklad v Ostravě-Porubě. Foto: OstravaDokončený první parkovací dům za Domem kultury Poklad v Ostravě-Porubě. Foto: Ostrava

Nový objekt je jedním z mnoha, které se v Ostravě postavily, staví i budou stavět. Městu přinesou stovky nových parkovacích míst.

Parkovací kapacity u Domu kultury Poklad v Ostravě-Porubě doplní druhý parkovací dům za jeho křídly. Výstavba objektu začne tento měsíc, hotovo má být za 35 týdnů. Parkovací dům nabídne dalších 64 parkovacích stání, jeho zhotovitelem bude společnost IPS Třinec. Využití najde nejen během konání společenských akcí v Domě kultury, ale poslouží i rezidentům.

Před necelým rokem posílil parkovací kapacity v okolí Domu kultury první objekt se 74 místy. Oba parkovací domy byly připraveny v návaznosti na rekonstrukci Domu kultury Poklad a koncipovány tak, aby reflektovaly památkovou ochranu domu kultury a nepůsobily příliš rušivě. Horní patro dvoupodlažního parkovacího objektu je otevřené, ohraničené nevysokou atikou, zídkou vysokou 1,1 metru. Nad tuto plochu vystupuje konstrukce krytého schodiště. Spodní podlaží objektu je rovněž otevřené.

Dům kultury Poklad je nemovitou kulturní památkou, dokládající architekturu z konce 50. let 20. století s dochovanými původními prvky, a je nedílnou součástí urbanismu Poruby.

Stovky nových parkovacích míst po celé Ostravě

„Téma parkování je pro nás podstatné. V červnu jsme zpřístupnili nový parkovací dům u zoo s kapacitou 195 míst. Od března letošního roku může veřejnost využívat také 155 parkovacích míst takřka v centru města pod budovou Univerzitního zázemí sportu a behaviorálního zdraví Ostravské univerzity. Pokračujeme ve výstavbě parkovacího domu u městské nemocnice s kapacitou 465 míst k parkování,“ uvedl Břetislav Riger, náměstek primátora města Ostravy pro investice a dopravu.

Že to Ostrava myslí s parkováním vážně, dokazují také přípravy parkovacího objektu za katedrálou u náměstí Msgre. Šrámka i parkovacího domu u krajského úřadu. Další parkovací místa pak budou k dispozici opět v centru Ostravy, a to pod rezidenčním objektem Nové Lauby.

Tagy ostrava Ostrava-Poruba parkovací dům parkování Poruba
Žádné komentáře