V Brumově vykolejil vlak Arrivy, událost bez zranění šetří Drážní inspekce

Vykolejení jednotky Stadler GTW Arrivy v Brumově. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky Stadler GTW Arrivy v Brumově. Foto: Drážní inspekce

K vykolejení došlo na samovratné výhybce.

Provoz na trati Střelná – Bylnice je od dnešních 5:50 zastaven kvůli vykolejení osobního vlaku společnosti Arriva vlaky ve stanici Brumov. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, příčiny vyšetřuje Drážní inspekce.

K vykolejení došlo na samovratné výhybce. Provoz na trati je zastaven, jezdí náhradní autobusy. O události informovala agentura ČTK. „Stalo se to na výhybce. Proč k vykolejení došlo, zda šlo o technickou závadu nebo jinou příčinu, vyšetřuje Drážní inspekce,“ uvedla pro ČTK mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. Šlo o vlak Os 23203 Střelná – Bylnice. Šlo o jednotku Stadler GTW. Odhadovaná škoda je 550 tisíc korun.

Generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera potvrdil, že na místo vyrazili tři inspektoři. „Zahájili jsme vlastní šetření této události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ řekl Kučera.

Vykolejení jednotky Stadler GTW Arrivy v Brumově. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky Stadler GTW Arrivy v Brumově. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky Stadler GTW Arrivy v Brumově. Foto: Drážní inspekce
Tagy Arriva vlaky drážní inspekce Správa železnic trať 280 Horní Lideč - Bylnice vykolejení vlaku
42 komentářů