V Brně chystají modernizaci vozoven v Medlánkách a Slatině

Vozovna DPMB Medlánky. Autor: Harold – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27984520Vozovna DPMB Medlánky. Autor: Harold – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27984520

Největšího rozvoje se dočká vozovna Medlánky.

Vozovny Dopravního podniku města Brna ve Slatině (autobusy a trolejbusy) a Medlánkách (tramvaje, autobusy + ústřední dílny) čeká modernizace a rozšíření. Brněnští radní pověřili Dopravní podnik města Brna (DPMB) přípravou projektů, jejichž výsledkem má být rozvoj zmíněných vozoven. Má dojít mimo jiné k přesunutí trolejbusů do Slatiny z Husovic, v Medlánkách má zase vzniknout nový prostor pro autobusy. Město to oznámilo v tiskové zprávě.

DPMB využívá celkem pět vozoven: v Husovicích (trolejbusy), Slatině, Medlánkách, Komíně (trolejbusy) a Pisárkách (tramvaje). Ve slatinské vozovně byla už letos zahájená stavba, která zahrnuje rekonstrukci topení, zateplení hal pro autobusy, nebo úpravy osvětlení. Další modernizace má podle radního pro dopravu Petra Kratochvíla spočívat například v demolici staré a výstavbě nové haly denního ošetření nebo zbudování nového trakčního vedení. Modernizace vozovny Slatina má umožnit následné přemístění trolejbusů z vozovny Husovice, případně dočasné vyklizení vozovny Komín, u které město do budoucna uvažuje o kompletní rekonstrukci.

Medlánecká vozovna by se podle města v budoucnu mohla dočkat největšího rozvoje z celé pětice. Záměr zahrnuje vedle kompletní modernizace a rozšíření stávající tramvajové vozovny a pracoviště ústředních dílen i vznik nových autobusových garáží.

Dopravního podnik spolu s městskými odbory investičním a dopravy mají nyní zajistit zpracování rámcového harmonogramu, ozřejmit finanční náročnost a získat potřebné pozemky. „Až poté budou jasnější konkrétní termíny či náklady na modernizaci,“ doplnil magistrát v tiskové zprávě.

Tagy brno DPMB vozovny
15 komentářů