Ústecký dopravní podnik nakoupí další nové trolejbusy od Škody, využije celou opci

Trolejbus Škoda 27Tr, Ústí nad Labem. Pramen: Škoda GroupTrolejbus Škoda 27Tr, Ústí nad Labem. Pramen: Škoda Group

Nové trolejbusy definitivně ukončí éru vozidel Tr15.

Dopravní podnik města Ústí nad Labem (DPMÚL) koupí od Škody Electric dalších dvanáct parciálních kloubových trolejbusů 27Tr. Využil tak celou opci na dodávku 33 trolejbusů. Hodnota poslední objednávky je necelých 250 milionů korun, celý kontrakt má hodnotu 670 milionů korun.

Cena jednoho trolejbusu je 20 350 000 korun bez DPH. Trolejbusy Škoda 27Tr už cestující v Ústí nad Labem z provozu znají, nově dodávaná vozidla se ale budou lišit. Budou mít dva trakční motory (místo jednoho), a tedy dvě hnací nápravy. „Toto řešení umožní plynulejší jízdu v ústeckém kopcovitém terénu zejména za zhoršených klimatických podmínek. Je to řešení, které z historie známe z typových řad 15Tr a 22Tr,“ uvedla Škoda loni při podpisu smlouvy v tiskové zprávě. Trolejbusy budou také vybaveny bateriemi.

Vozy s kapacitou 115 osob budou mít například klimatizaci, USB zásuvky či informační systém pro cestující. Sedačky budou mít plastovou skořepinu v šedé barvě s červeným koženkovým sedákem.  Ke zvýšení bezpečnosti provozu slouží řidiči kamerový systém uvnitř i vně vozidla a funkce hlídání mrtvých úhlů. Vozidlo je třínápravové a má čtvery dveře.

„Dodávkou 33 velkokapacitních parciálních trolejbusů dojde k zásadní modernizaci vozidlového parku této trakce, a zároveň k ukončení provozu posledního trolejbusu 15 Tr. Jsme opravdu rádi, že se nám podařilo podepsat kontrakt s naším dlouholetým a prozatím jediným dodavatelem trolejbusů značky Škoda a upřímně se těšíme, až nové trolejbusy vyjedou do ulic města Ústí nad Labem. Věřím, že s dodávkou těchto vozidel dojde ke zvýšení komfortu pro cestující veřejnost i naše řidiče,“ uvedla Simona Mohacsi, předsedkyně představenstva a výkonná ředitelka DPMÚL.

Tagy Dopravní podnik města Ústí nad Labem DPMÚL Škoda 27Tr Škoda Electric Škoda Group
6 komentářů