U Blatné srazil vlak traťové dělníky, dva mrtví

Foto ze zásahu IZS u srážku vlaku s osobami u Bělčic, části obce Závišín. Zdroj: HZS Jihočeského krajeFoto ze zásahu IZS u srážku vlaku s osobami u Bělčic, části obce Závišín. Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Další dva jsou těžce zranění.

K mimořádně tragické události dnes došlo na trati z Březnice do Blatné. Mezi Blatnou a Bělčicemi srazil soupravový vlak Českých drah traťové dělníky. Dva jsou mrtví. Šlo o zaměstnance Správy železnic.

„Na místě tragické události zasahují složky IZS. Po střetu vlaku s lidmi jsou na místě dva mrtví a dva těžce zranění lidé. Podrobnosti zveřejníme po zjištění bližších okolností,“ uvedla policie na síti X. Na místo jede Drážní inspekce. Provoz na trati byl zastaven do 15:10.

„Dva muži utrpěli těžká mnohačetná poranění, která je bezprostředně ohrožovala na životě. Zdravotníci jim poskytli intenzivní přednemocniční neodkladnou péči včetně farmakoterapie a stabilizace vitálních funkcí napojení na umělou ventilaci,“ řekla  mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

K nehodě vzlétl vrtulník z Jihočeského i Plzeňského kraje, dorazily čtyři další posádky se sanitkami. Na místě jsou hasiči z Blatné a hasiči Spávy železnic.   „Vzhledem k situaci si vyžádal velitel zásahu rovněž účast psychologa a posttraumatického týmu,“ uvedli hasiči.

Tagy srážka vlaku s osobou Strakonice - Blatná
231 komentářů