Arriva nasadila do provozu na Kladensku první autobusy MAN

Nové autobusy MAN pro ČSAD MHD Kladno. Foto: ArrivaNové autobusy MAN pro ČSAD MHD Kladno. Foto: Arriva

Dalších dvacet autobusů dorazí během letošního roku.

Společnost ČSAD MHD Kladno nasadila do provozu první kloubové autobusy značky MAN pro provoz v oblasti Kladenska a Hostivicka. Jde o autobusy, které budou zajišťovat plnění smlouvy se Středočeským krajem na provoz regionálních linek od prosince letošního roku. Ve flotile ČSAD MHD Kladno jde o první vozy značky MAN.

Pořízení nových autobusů oznámila Arriva na svých stránkách. Dopravce v rámci nových smluv pořídí více než 160 autobusů, dalších 360 modernizuje pro splnění standardů Pražské integrované dopravy.

Nové autobusy MAN pro ČSAD MHD Kladno. Foto: ArrivaNové autobusy MAN pro ČSAD MHD Kladno. Foto: ArrivaNové autobusy MAN pro ČSAD MHD Kladno. Foto: Arriva

Nové autobusy MAN Lion’s City 18m nasadí dopravce na linky na Kladensku, Hostivicku a Horoměřicku. Zatím dorazilo devět autobusů, dalších dvacet dorazí během roku. Arriva má objednané ještě autobusy značek SOR, IVECO a také Temsa.

Kladenské kloubové autobusy splňují všechny požadavky systému PID, jsou klimatizované, bez schodů, s informačním systémem i se zásuvkami pro dobíjení elektroniky.

35 smluv, 3 noví dopravci a konec zvykového práva. Praha a Středočeský kraj završily výběr dopravců

Tagy Arriva ČSAD MHD Kladno MAN PID Pražská integrovaná doprava
32 komentářů