TimeOut: Praha má druhou nejlepší MHD na světě

Tramvaj T3R.P u Štefánikova mostu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj T3R.P u Štefánikova mostu. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Praha překonala například Tokio, kladně zdejší MHD hodnotí 96 procent dotazovaných.

Městská hromadná doprava v Praze se dočkala dalšího ocenění za své kvality. Vydavatel průvodců po městech TimeOut ji vyhlásil jako město s druhou nejlepší MHD na světě. Prahu porazil jen Berlín.

Žebříček zveřejnil TimeOut na svých stránkách. Vzniká hlasy místních obyvatel, nikoliv jen návštěvníků. Do seznamu se dostala jen města, u kterých nejméně 80 procent dotazovaných odpoví, že je jednoduché se po městě pohybovat veřejnou dopravou. V případě Prahy odpovědělo ano 96 procent dotazovaných. Jen o jeden procentní bod výše dosáhl Berlín.

Kladné hodnocení pražské MHD není překvapení, Praha bývá dlouhodobě považována za město s jedním z nejlepších systémů MHD. V posledních letech dochází k jeho dalšímu rozšiřování, kromě stavby nových tramvajových tratí a zahájení výstavby metra D pocítili cestující větší komfort díky nových autobusů a také čím dál častějším preferencím vozidel MHD na křižovatkách a jízdě ve vyhrazených pruzích.

Nejlepší města s MHD podle Time Out

1. Berlín
2. Praha
3. Tokio
4. Kodaň
5. Stockholm
6. Singapur
7. Hong Kong
8. Tchaj-Pej
9. Šanghaj
10. Amsterdam

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp PID praha Pražská integrovaná doprava
122 komentářů