Teplice po 11 letech zdraží MHD, základní jízdné stoupne na 24 korun

Trolejbus v Teplicíchh, ilustrační foto. Pramen: mhdteplice.czTrolejbus v Teplicíchh, ilustrační foto. Pramen: mhdteplice.cz

Novinkou v nabídce bude roční jízdenka.

Cestování veřejnou dopravou v Teplicích od července po jedenácti letech zdraží. Zastupitelé města schválili zvýšení tarifu jízdného v městské dopravě. Základní jízdné stoupne proti tarifu platnému jedenáct let o 4 koruny na 24 korun, cena zvýhodněné jízdenky se zvýší z 10 na 12 korun. Úprava cen jízdného navazuje na zvýšení Tarifů DÚK v meziměstských pásmech celého Ústeckého kraje.

Krajský dopravce od 1. ledna letošního roku zdražil jízdné v tzv. zelených autobusech, takže navýšení cen v Teplicích je částečně i narovnáním vztahu k tarifu DÚK. Změnu jsme se snažili nastavit s ohledem na složitou energetickou situaci od začátku roku co možná nejcitlivěji. Jako cenově zajímavou novinku bude dopravce nabízet roční jízdné, které bude v základní sazbě i ve zvýhodněném tarifu dokonce levnější než čtyři čtvrtletní jízdenky v dosud platném ceníku,“ řekl Tomáš Hadviga, náměstek primátora se zodpovědností k městské dopravě.

Roční jízdné je platné 365 dní, není tedy vázané na kalendářní rok. V základní sazbě bude za 4300 korun, ve zvýhodněném tarifu za 2150 korun.

Další novinkou je zavedení výstupu na znamení. Z vozidel MHD budou cestující povinni hlásit výstup stisknutím tlačítka STOP. Jedná se o sjednocení s vozidly DÚK, kde stejný princip funguje už od roku 2015.

Tagy MHD Teplice Teplice
9 komentářů