Teplice po 11 letech zdraží MHD, základní jízdné bude za 24 korun

Trolejbus Škoda 26 Tr v Teplicích. Foto: I.Blu / Wkimedia CommonsTrolejbus Škoda 26 Tr v Teplicích. Foto: I.Blu / Wkimedia Commons

Novou možností bude v Teplicích roční jízdenka na MHD.

Cestování městskou hromadnou dopravou v Teplicích od června zdraží. Zastupitelé tento týden schválili změnu tarifu, která počítá se zdražením základního jízdného z 20 na 24 Kč. K úpravě dojde po 11 letech.

Město zdražení vysvětluje i lednovým zvýšení Tarifu Dopravy Ústeckého kraje. „Krajský dopravce od 1. ledna letošního roku zdražil jízdné v tzv. zelených autobusech, takže navýšení cen v Teplicích je částečně i narovnáním vztahu k tarifu DÚK. Změnu jsme se snažili nastavit s ohledem na složitou energetickou situaci od začátku roku co možná nejcitlivěji,“ řekl Tomáš Hadviga, náměstek primátora se zodpovědností k městské dopravě.

Novinkou v teplické MHD bude roční jízdenka, která bude v základní sazbě i ve zvýhodněném tarifu dokonce levnější než čtyři čtvrtletní jízdenky v dosud platném ceníku. Roční jízdné je platné 365 dní, není tedy vázané na kalendářní rok. V základní sazbě bude za 4 300 korun, ve zvýhodněném tarifu za 2 150 korun. Nový tarif je na stránkách města.

Další novinkou je zavedení výstupu na znamení. Z vozidel MHD budou cestující povinni výstup hlásit stisknutím tlačítka STOP. Jedná se o sjednocení s vozidly DÚK, kde stejný princip funguje už od roku 2015.

Kvůli nezájmu se už nadále nebude nabízet 90denní jízdenka pro přepravu psa.

Tagy MHD Teplice Teplice
18 komentářů