Teplice zavádí nedobrovolně jízdné zdarma v MHD. Pracovník Mikroelektroniky má volno

Autobusy Scania Citywide LF pro Teplice. Foto: ScaniaAutobusy Scania Citywide LF pro Teplice. Foto: Scania

Nástup předními dveřmi zůstává, opatření platí do odvolání.

Cestování městskou hromadnou dopravou v Teplicích bude od 1. ledna zdarma. Důvodem není politické rozhodnutí města, ale zpoždění společnosti Mikroelektronika, která do vozidel MHD dodává nový odbavovací systém.

Bezplatné cestování je zavedeno do odvolání, uvedlo město na svých stránkách. Od 1. ledna přebírá provoz MHD v Teplicích nová příspěvková organizace Městská doprava Teplice, dosud dopravu zajišťuje Arriva. Zastupitelé se ale rozhodli, že chtějí mít provoz pod městskou organizací.

I když bude jízdné zdarma, zůstane povinnost nástupu předními dveřmi. „Vlivem předmětného zpoždění nebude v provozu ani vnější a vnitřní vizuální a akustický informační systém, vozidla budou označena číslem linky a informací o konečné stanici za čelním sklem,“ uvedlo město. V dokumentu se omluvilo cestujícím za komplikace. „Vůči dodavateli budou uplatňovány veškeré smluvní sankce vyplývající z uzavřeného smluvního vztahu,“ napsalo město na stránkách.

„Ještě minulý týden nás ujišťovali, že je všechno připravené,“ řekl dnes ČTK náměstek primátora Tomáš Hadviga (ANO). O tom, že je problém se softwarem, firma město informovala v pátek. Pracovník, který může chybu napravit, má podle Hadvigy do 2. ledna dovolenou. Tuto informaci dnes ČTK potvrdil zástupce dodavatele s tím, že se právě kvůli celozávodní dovolené nemůže k věci vyjádřit.

 

Poprvé bez zrcátek. Teplice nasadí pět vozů Scania Citywide LF, je to premiéra i derniéra

Tagy Městská doprava Teplice MHD Teplice Mikroelektronika Teplice
88 komentářů