Bezplatná MHD v Teplicích končí, Mikroelektronika získala po více než měsíci certifikaci

Trolejbus v Teplicíchh, ilustrační foto. Pramen: mhdteplice.czTrolejbus v Teplicíchh, ilustrační foto. Pramen: mhdteplice.cz

Město plánuje firmu pokutovat za každý den bezplatné MHD.

Cestující v teplické MHD budou muset od soboty znovu platit jízdenky. S více než měsíčním zpožděním se společnosti Mikroelektronika podařilo zprovoznit odbavovací systém ve vozidlech.

Na svých stránkách to uvedlo město. Kvůli chybám v systému lidé za jízdenky od 1. ledna nemuseli platit. „Příspěvková organizace Městská doprava Teplice potvrdila, že nový odbavovací systém společnosti Mikroelektronika získal certifikaci softwaru od Krajského úřadu Ústeckého kraje. Systém bude spuštěn již tento víkend, v sobotu 3. 2. 2024,“ uvedlo město na svých stránkách.

Město již dříve uvedlo, že firmě udělí za každý den, kdy musela být MHD zdarma, pokutu. Problémy byly zejména v komunikaci odbavovacího systému se systémem Dopravy Ústeckého kraje. K výměně odbavovacích systémů došlo poté, co se město rozhodlo převzít MHD do svých rukou.

V Teplicích i nadále neplánovaně nefunguje další systém: na výběr parkovného. Lidé tak mohou své auto odstavit zcela zdarma. Vítěz výběrového řízení na provozovatele nepodepsal s radnicí smlouvu. Platit se bude znovu od května.

V Teplicích se jezdí měsíc zadarmo MHD, Mikroelektronika slibuje opravu systému do víkendu

Tagy Městská doprava Teplice MHD Teplice Mikroelektronika Teplice
10 komentářů