„Tankodrom“ na silnici Praha – Kutná Hora čeká oprava za 90 milionů korun

Silnice I/2 z Louňovic. Foto: Petra ŠkarkováSilnice I/2 z Louňovic. Foto: Petra Škarková

Oprava má trvat zhruba pět měsíců, ŘSD zvažuje objízdnou trasu.

Ze silnice I/2 má zmizet další úsek poškozený řadou výmolů a trhlin ve vozovce. Na jaře začnou práce na opravě 4,3 kilometru dlouhého úseku Mukařov – Kozojedy. Denně po něm podle sčítání dopravy projede kolem 11 tisíc aut.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) již vybralo zhotovitele, zakázku za 91,88 milionu korun bez DPH získala společnost PORR. Na celou stavbu bude mít 152 dnů. „Oprava je vyvolaná nevyhovujícím stavem krytových vrstev vozovky, která je porušena únavovými trhlinami ve stopách vozidel, vyjetými kolejemi, trhlinami z nespojení i stářím asfaltových vrstev,“ řekl Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Kromě výměny konstrukčních vrstev vozovky bude součástí opravy také obnova nefunkčního odvodnění komunikace s pročištěním příkopů a rekonstrukcí nebo výměnou stávajících propustků. Dojde také na náhradu stávajících záchytných zařízení (svodidel), výměnu a doplnění vodicích bezpečnostních zařízení (směrové sloupky) a obnovu vodorovného dopravního značení. Úpravou projdou také stávající přechody pro chodce.

Úsekem denně projede zhruba 11 tisíc vozidel. Vzhledem k tomu, že během opravy bude vždy jeden jízdní pruh uzavřen, zvažuje ŘSD objízdnou trasu o délce zhruba šest kilometrů. Konečné slovo bude mít příslušný silniční správní úřad.

Opravovaný úsek na silnici I/2. Foto: ŘSD

Opravovaný úsek na silnici I/2. Foto: ŘSD

Tagy I/2 Porr Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
27 komentářů