Za zakázkou na průtah Říčan míří Eurovia, nabídka 268 milionů je na 75 procentech odhadu

Zpomalovací pryžové prahy v Říčanech. Foto: ricany.czZpomalovací pryžové prahy v Říčanech. Foto: ricany.cz

Stavbaři Černokosteleckou ulici opravovali i v minulých letech, silnici škodí podmáčené podloží.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dovedlo do finále tendr na velkou opravu Černokostelecké ulice (I/2) v Říčanech, která je hlavní městskou třídou a tahem na Kutnou Horu. ŘSD obdrželo tři nabídky, z nichž nejnižší poslala Eurovia.

Její cena 268 milionů je na 75 procentech ceny předpokládané (357 mil.). Oznámil to šéf ŘSD Radek Mátl na síti X. Eurovia nabídla rovněž nejkratší dobu pro zprovoznění (320 dnů). „Zahájení prací plánujeme nejpozději začátkem druhého pololetí,“ uvedl Mátl.

Stavbaři opraví úsek dlouhý 2,5 kilometru včetně sousedících ploch, opraví i kanalizační řady pro odvodnění komunikace. Práce jsou rozvrženy do dvou navazujících etap: 1. úsek Strašínská – Smrková, 2. U Disku – Strašínská. V obou fázích budou řidiči muset využívat objížďky.

Rekonstrukce čeká také chodníky, vodovodní řad včetně přípojek a opravy se dotknou i kanalizační stoky a přípojek vedoucích pod rekonstruovaným chodníkem. Dělníci opraví všech 11 přechodů pro chodce a vybudují jeden nový. Necelou třetinou se bude na nákladech podílet město.

Stavbaři Černokosteleckou ulici opravovali i v minulých letech. Důvodem naplánované rozsáhlé rekonstrukce je podmáčené, nestabilní podloží, kvůli němuž se poškozuje povrch vozovky. Stále vznikají další praskliny a nerovnosti a jen povrchové opravy podle ŘSD problém nevyřeší.

Tagy I/2 Říčany ŘSD
13 komentářů