Stupno jako kritické místo české železnice. Podruhé během 9 dnů tu vykolejil vlak

Vykolejený vlak (810) ve stanici Stupno (18. 12. 2023). Pramen: Drážní inspekceVykolejený vlak (810) ve stanici Stupno (18. 12. 2023). Pramen: Drážní inspekce

Provoz je zastaven, dopravce zajišťuje náhradní autobusy.

Podruhé během devíti dnů je zastaven provoz v železniční stanici Stupno na trati 176 Radnice – Ejpovice. Stejně jako minulou neděli v první den platnosti nového jízdního řádu je to kvůli vykolejení vlaku. K události došlo ve 13:54.

O události informovaly na svých stránkách České dráhy. Šlo o osobní vlak Os 27307 z Bezdružic. Jedinou změnou oproti minulému vykolejení je skutečnost, že k ní došlo na  první výhybce úvraťové stanice, předminulou neděli šlo o druhou výhybku. Podle prvních informací nebyl nikdo zraněn.

Ve stanici Stupno vykolejil osobní vlak Českých drah

České dráhy podle informací na svých stránkách zajišťují náhradní autobusovou dopravu. Zatímco první nehodu nevyšetřovala Drážní inspekce, nyní už na místo jede. „Zahajujeme vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy,“ potvrdil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Drážní inspekce ve stanici řešila mimořádnou událost také v červnu 2022.

Tagy Stupno trať 176 vykolejení vlaku
71 komentářů