Správa železnic zastavila provoz na koridoru podél Vltavy. Z plánovaných dvou hodin bylo nakonec šest

Montážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia CommonsMontážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia Commons

Plný provoz má být obnoven do večera.

(aktualizováno 14:16) Na šest hodin zastavila Správa železnic provoz na trati z Prahy do Kralup nad Vltavou. Důvodem jsou škody na infrastruktuře, ke kterým došlo během včerejšího večera a noci.

K zastavení provozu došlo už včera večer, nakonec byl ale provoz po jedné koleji ještě před půlnocí obnoven. Škody jsou ale tak velké, že je potřeba trať uzavřít na pár hodin.

„Trakční vedení koridoru mezi Libčicemi a Kralupy nad Vltavou poškodily popadané stromy. Ráno jsme provoz zvládli s pomocí dieselové lokomotivy, díky všem za pomoc! Teď se musíme naplno pustit do oprav. Provoz bude zastaven minimálně dvě hodiny. Poté obnovíme provoz po jedné koleji,“ uvedla Správa železnic. Do večera má dojít ke zprovoznění obou kolejí. Práce nakonec trvají podstatně déle, k obnovení provozu po jedné koleji došlo v 16 hodin.

„Cestujícím do stanic a zastávek za Libčice nad Vltavou přesto doporučujeme odložit cesty až po 16. hodině, po obnovení dopravy. Přestože na náhradní dopravu je nasazeno celkem více než 10 autobusů, je její kapacita oproti vlakům omezená. Po opravě tratě bude postupně obnovován provoz vlaků.“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.  K zastavení provozu došlo po ukončení ranní špičky v 8 hodin. Detaily jsou na stránkách ČD mimořádnosti. Za osobní vlaky jezdí náhradní autobusy v úseku Libčice – Kralupy, za rychlíky Praha – Kralupy.

Rychlíky končí a začínají v Kralupech nad Vltavou, vlaky do Berlína pojedou odklonem přes Lysou nad Labem.

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic trať 091 Praha - Kralupy nad Vltavou
71 komentářů