Kolaps koridoru mezi Prahou a Kolínem. Provoz omezila porucha trakčního vedení

Montážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia CommonsMontážní vůz trakčního vedení MVTV. Foto: Pohled111 / Wikimedia Commons

Osobní vlaky nahrazují autobusy, dálkové spoje musejí přes Lysou nad Labem.

S velkými komplikacemi musejí dnes počítat cestující na trati mezi Prahou a Kolínem. Hlavní koridor byl přes dvě hodiny mimo provoz v úseku mezi Prahou-Běchovicemi a Úvaly. Důvodem je porucha trakčního vedení. Před 11. hodinou došlo k obnovení provozu po jedné ze tří kolejí.

Pro cestující to znamená odřeknutí velké části osobních vlaků, dálkové rychlíky a expresy musejí odklonem přes Lysou nad Labem a nabírají zpoždění přes hodinu. Ukazuje to web ČD Mimořádnosti a také stránky Pražské integrované dopravy. Ve směru z Prahy do Kolína se již jezdí po původní trase.

Podle prvních informací je provoz přerušen až do 12 hodin. „Všechny odkloněné vlaky budou zastavovat ve stanicích Praha-Vysočany a Kolín, nebudou zastavovat ve stanici Praha-Libeň. Jízdou odklonem bude vznikat zpoždění 45 až 70 minut,“ uvedly České dráhy. Osobní vlaky z Prahy do Úval jsou zrušeny.

Cestující na spojích v Pražské integrované dopravě mohou využít náhradní autobusy, které budou jezdit mezi Černým Mostem a Úvaly.

(aktualizováno 11:10)

Tagy porucha trakčního vedení Správa železnic trať 010
94 komentářů