Spojka u Postoloprt ožije po 16 letech osobní dopravou. Začíná jezdit spěšný vlak Louny – Most

Jednotka RegioSprinter společnosti Die Länderbahn CZ v barvách Ústeckého kraje. Foto: DLB CZJednotka RegioSprinter společnosti Die Länderbahn CZ v barvách Ústeckého kraje. Foto: DLB CZ

Ranní vlak míří zejména na dojíždění do škol a zaměstnání. Naposledy po spojce jezdily rychlíky Bezdrev.

Společnost Die Länderbahn CZ zavádí od pondělí 4. září nový spěšný vlak z Loun do Mostu pro ranní dojíždění do práce či škol. Nový spoj přinese po 16 letech návrat pravidelné osobní dopravy na spojku v Postoloprtech.

Nový vlak oznámil dopravce na svých stránkách. Vlak s označením Sp 1244 vyjede z Loun v 6:36, zastaví ještě ve stanici Louny střed a Louny město. Zatímco všechny vlaky z Loun do Mostu jezdí po trati 126 Rakovník – Louny – Most, nový spěšný vlak využije nejprve trať 114 z Lovosic do Postoloprt. Před Postoloprty vlak v odbočce Bažantice vjede na krátkou spojku k odbočce Vrbka, kde se napojí na trať 123 ze Žatce do Mostu. V Mostě bude vlak v 7.13. Na spoj bude nasazena jednotku RegioSprinter.

Spojka v Postoloprtech mezi odbočkami Bažantice a Vrbka. Foto: Openrailwaysmap.org

Po zmíněné spojce nejezdí pravidelné osobní vlaky již 16 let. Naposledy zde jezdily rychlíky Bezdrev z Českých Budějovic do Mostu. Jejich provoz skončil v roce 2007.

Nový spoj bude doplněním nabídky zejména k vlaku 6702 z Loun s odjezdem v 6:22. V Mostě bude přípoj na rychlík Krušnohor do Chebu nebo spěšný vlak do Ústí nad Labem. Podle Dopravy Ústeckého kraje vznikl nový spoj díky podnětům cestujících.

Tagy Die Länderbahn CZ Doprava Ústeckého kraje DÚK Louny - Most
63 komentářů