Potvrzeno: Na lokálku do Kralovic se vrátí celoroční provoz vlaků, zajistí je Die Länderbahn CZ

RegioSprinter Die Länderbahn CZ na trati Rakovník - Kralovice. Foto: Tomáš Duroň / Die Länderbahn CZRegioSprinter Die Länderbahn CZ na trati Rakovník - Kralovice. Foto: Tomáš Duroň / Die Länderbahn CZ

Provoz budou platit hlavně obce podél trati.

Železniční trať z Rakovníka do Kralovic čeká od prosince návrat pravidelného provozu osobní dopravy po celý rok. O víkendech tu budou jezdit celoročně čtyři páry spojů, které zajistí Die Länderbahn CZ s motorovou jednotkou RegioSprinter.

Vyplývá to z informací, které na sociálních sítích zveřejnil dopravce a svazek obcí Rakovnicka, který již připravil i leták k zahájení provozu. Na stránkách Správy železnic je jízdní řád.

Pravidelná doprava každý den na trati skončila v prosinci 2021. Linku S53 nahradily expresní a přímé autobusy linky 404, které spojily Prahu s Kralovicemi a mají garantovaný přestup na spoje v rámci Plzeňského kraje. Kraj uvedl, že zrušením provozu ušetřil šest milionů ročně. Nyní většinu nákladů na provoz zaplatí svaz obcí, část Plzeňský kraj. Ten se netají tím, že by chtěl protáhnout provoz vlaků až ke klášteru Mariánská Týnice.

Čtyři kraje poprvé propojí svou dopravu. Projekt Čtyřmezí integruje „slepá místa na mapě“

 

Die Länderbahn CZ nasadí na tratě jednotky, které používá pro provoz mezi Ústeckým a Středočeským krajem, využije nižší potřebu jednotek pro víkendovou objednávku. Ročně mají vlaky dopravce na této trati najet 24 tisíc kilometrů.

Tagy Die Länderbahn CZ trat 162 Rakovník - Kralovice u Rakovníka
163 komentářů