Kolešovka si připomíná 140 let, výročí oslaví nezvykle v pátek a motorovou jednotkou

RegioSprinter Die Länderbahn CZ na trati Rakovník - Kralovice. Foto: Tomáš Duroň / Die Länderbahn CZRegioSprinter Die Länderbahn CZ na trati Rakovník - Kralovice. Foto: Tomáš Duroň / Die Länderbahn CZ

Větší akce proběhne další víkend s hektorem.

Přesně v den zahájení provozu před 140 lety oslaví své výročí železniční trať Krupá – Kolešovice speciální jízdou. Oslavy budou na tuzemské poměry nezvyklé: první vlna se neuskuteční o víkendu a nepojede historické vozidlo. Program oslav vypukne až nadcházející víkend, už v pátek 15. 9. ale výročí připomene speciální jízda společnosti Die Länderbahn CZ.

Ta vyjede s jednotkou RegioSprinter v 8:00, zpět z Kolešovic se bude vracet v 9:10. Vlak vyčká ještě v Lužné na příjezd rychlíku z Prahy. Cena jízdenky je 41 korun.

Informace k oslavě 140 let trati do Kolešovic. Foto: DLB

Větší oslava výročí se chystá na víkend 23. a 24. září, kdy po trati bude jezdit souprava s Hektorem a třemi vozy Bix. Mezi Lužnou a Kolešovicemi pojede každý den šest párů vlaků. Detailní program je zde.

Provoz na dvanáctikilometrové trati byl zahájen v roce 1883. Pravidelná osobní doprava byla zastavena v roce 2006. Na trati jsou provozovány pouze prázdninové a příležitostné muzejní vlaky.

Tagy Die Länderbahn CZ Kolešovka
16 komentářů