Slovenské dráhy začaly prodávat jízdenky na vlaky do Chorvatska, spojení bude třikrát týdně

Vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKVlak Bratislava - Split. Foto: ZSSK

Přeprava aut bude kvůli výluce letos možná až z Vídně.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zahájila prodej jízdenek na sezónní vlak mezi Bratislavou a Splitem. Jeho provoz je naplánován od května do října.

Stejně jako v minulých letech jeho provoz zajistí společně s rakouským dopravcem ÖBB. „Zatímco ostatní železniční společnosti končí své spojení do Chorvatska, ZSSK zůstává svým cestujícím věrná,“ uvedl generální ředitel ZSSK Peter Helexa v reakci na nedávno oznámený konec vlakového spojení RegioJetu k Jadranu.

Podle něj se železniční spojení k Jadranu těší velké oblibě cestujících. Loni vlaky přepravily 19 tisíc cestujících.

Na vlastní kůži: Autovlak Bratislava – Split 2023 aneb slovenská kvalita za rakouské ceny

Provoz vlaků začne 3. května, skončí 5. října. Z Bratislavy vlak vyjede vždy ve středu, v pátek a neděli v 15:26. Ve Splitu je vlak v 8:20. Nejlevnější místa jen k sezení vycházejí na 29,90 eur (dopravce v tiskové zprávě uvádí 39,90, rezervační systém ÖBB ukazuje 29,90). Ceník je dynamický, cena se zvyšuje podle vyprodanosti spoje.

Ze Splitu bude vlak odjíždět v pondělí, čtvrtek a v sobotu v 17:29. V Bratislavě bude vlak v 11:00. Oproti loňské sezóně bude vlak začínat ve stanici Bratislava-Nové Mesto a do Vídně kvůli výluce pojede přes Petržalku. V praxi to bude znamenat, že vůz na přepravu aut se bude připojovat až ve Vídni.

Vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKVlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKPrvní vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKPrvní vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKPrvní vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKVlak Bratislava - Split. Foto: ZSSK

RegioJet končí s vlaky do Chorvatska. Přednost dostane spojení na Ukrajinu

Tagy Bratislava - Split ÖBB vlakem do Chorvatska Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
30 komentářů