dkv-spojujeme

Další vlak do Chorvatska. ZSSK a ÖBB spustily přímé spojení Bratislavy se Splitem

První vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKPrvní vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSK

Souprava je složena hlavně ze slovenských vozů.

Do Chorvatska dnes zamířilo další přímé železniční spojení k Jadranu. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a rakouské spolkové dráhy ÖBB vypravily první noční vlak mezi Bratislavou, Vídní a Splitem. Jezdit bude dvakrát týdně, oproti konkurenčnímu RegioJetu nabídne i možnost přepravy auta nebo motocyklu.

Kapacita vlaku je 126 míst na sezení, 90 míst je v lůžkových vozech. Souprava je osmivozová: dva vozy řady Bmz, tři lůžkové WLABmee a jeden autovůz patří ZSSK, dva vozy na přepravu aut ÖBB. Pro automobily je celkem 10 míst z Bratislavy a 18 z Vídně. Podle ZSSK byly lůžkové vozy prvního vlaku vyprodány. Vozy jsou klimatizované, v ceně je welcome drink a snídaně. Podle dopravce platí ve vlaku noční klid už od 21 hodin a končí až v 8 hodin.

Sezonní spojení bude fungovat do 11. září. Vlak bude z Bratislavy vyjíždět dvakrát týdně v 15:51, ve Splitu bude ráno v 9:50. Na zpáteční cestu se vydá v 16:48 a do Bratislavy dorazí v 10:49. Vlak jede přes Graz a Slovinsko, v Chorvatsku přes Záhřeb a Ogulin.

Cena jednosměrného lístku začíná na 29,90 eur ve vozech na sezení a od 69,90 eur v lůžkovém voze.

První vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKPrvní vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKPrvní vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSK
Tagy Bratislava - Split ÖBB vlakem do Chorvatska Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
96 komentářů