RegioJet končí s vlaky do Chorvatska. Přednost dostane spojení na Ukrajinu

První vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan SůraPrvní vlak RegioJetu dorazil do stanice Rijeka. Autor: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Dopravce posílí nabídku autobusových spojů k Jadranu.

Po čtyřech letech provozu letos RegioJet nevypraví žádné vlaky mezi Českem a Chorvatskem. Namísto toho plánuje do  Chorvatska více autobusů než loni.

Deníku Zdopravy.cz to potvrdil majitel RegioJetu Radim Jančura. „Dáváme přednost celoročnímu provozu na Ukrajinu,“ řekl Jančura. Už loni dopravce omezil spojení k Jadranu na třikrát týdně během sezóny, zrušil navíc trasu až do Splitu. RegioJet zahájil provoz vlaků k Jadranu v létě 2020.

Podle mluvčí RegioJetu Alexandry Janoušek Kostřicové byla linka do Chorvatska jednou z nejdelších v Evropě. „Projíždí mnoha státy a kvůli výlukám nesla rizika zpoždění. Proto jsme se rozhodli přesměrovat kapacitu vlaků na jiné spojení, konkrétně z Prahy na Ukrajinu,“ uvedla Janoušek Kostřicová. Na linku na Ukrajinu nyní nasazuje RegioJet právě vozy, které v létě jezdily do Chorvatska. Dopravce chce současně letos nově otevřít spojení do Čopu. Dopravce na trase na ukrajinské hranice čelí často kritice za kvalitu svých služeb.

RegioJet chce ještě letos začít jezdit do Čopu, na příští rok chystá vlaky Ukrajina – Německo

RegioJet dnes oznámil zahájení prodeje jízdenek do Chorvatska na letní sezonu. Autobusová linka Praha–Split bude během letních prázdnin provozována denně. V měsících červen a září bude linka fungovat třikrát týdně: úterý, pátek a neděle směrem do Chorvatska, pondělí, středa a sobota směrem do ČR. Cena za jednosměrnou jízdenku z Prahy do Splitu startuje na 999 Kč.

Chorvatské putování 2023: Díl 1. Masochismus s RegioJetem do Rijeky a na Pulu

Na trasu nasadí své nové autobusy Setra s uspořádáním sedadel ve stylu dva plus jedna s profesionálním kávovarem. “Navazujeme na loňskou sezonu s denními spoji do Chorvatska. Letos plánujeme posílit páteční spoje o další autobus. Naše nové autobusy poskytnou cestujícím výjimečné pohodlí a servis, včetně vynikající kávy zdarma, který zpříjemní cestu do oblíbených chorvatských destinací,“ uvedla Dita Tomešová, ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

RegioJet se vrátil k patrovým busům. Před fotografy se pochlubil novými sedačkami, kávou i pípou

Tagy autobusem do Chorvatska RegioJet vlaky do Chorvatska železniční spojení na Ukrajinu
269 komentářů