ZSSK dnes začíná se sezónou autovlaků z Bratislavy do Splitu, prodala už nyní více jízdenek než loni

Vlak Bratislava - Split. Foto: ZSSKVlak Bratislava - Split. Foto: ZSSK

Dopravce letos navyšuje počet spojů na tři týdně.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) dnes poprvé v sezóně vypraví autovlak na lince Bratislava – Split. Na první spoj je podle dopravce prodáno 108 jízdenek a přeprava dvou aut a 20 motocyklů. Spojení bude v provozu až do října.

Podle dat dopravce je první vlak na okraji sezóny obsazen zhruba z poloviny. Nejvíce cestujících jede v lůžkovém voze. Z Bratislavy cestuje 19 lidí, ostatní nastupují hlavně ve Vídni. Vlak dopravce vypravuje ve spolupráci s rakouskými dráhami (ÖBB).

Jde o třetí rok provozu této linky. Letos dojde k navýšení počtu spojů: ještě loni jezdily vlaky dvakrát týdně, letos třikrát. Provoz má skončit 7. října. Z Bratislavy vlak vyjíždí v 15:53 vždy ve středu, pátek a neděli, zpět ze Splitu v 17:20 v pondělí, čtvrtek a sobotu. Doba jízdy je 16 hodin.

Zájem cestujících stoupá. V polovině dubna jsme měli prodáno více jízdenek než za celý loňský rok. Největší zájem je o přepravu automobilů,“ uvedl člen představenstva a obchodní ředitel ZSSK Karol Martinček. Loni vlak přepravil 8 796 cestujících, letos už má dopravce prodáno 9 387 jízdenek.

Kapacita vlaku je 60 míst k sezení, 90 v lůžkových vozech, 60 v lehátkovém voze. Vlak může přepravit 20 aut či motocyklů.

Jízdenky začínají na 29,90 eurech pro sezení za jednu cestu a 69,90 eurech v lůžkovém voze. ZSSK současně upozornila, že letos odpadá hraniční kontrola v noci díky vstupu Chorvatska do Schengenského prostoru.

Do Chorvatska bude vlakem letos jezdit opět i RegioJet. Ten ale výrazně zredukoval rozsah provozu, přímé spojení nabídne jen do Rijeky.

Tagy Bratislava - Split vlaky do Chorvatska Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
16 komentářů