Slaný má novou autobusovou zastávku, umožní bezpečnější příjezd dětí do školy

Otevření nové zastávky Slaný, Na Hájích. Foto: IDSKOtevření nové zastávky Slaný, Na Hájích. Foto: IDSK

IDSK s městem řeší i budování dalších nových zastávek.

V síti Integrované dopravy Středočeského kraje (IDSK) dnešním dnem přibyla nová zastávka Slaný, Na Hájích. Na jejím vzniku se dohodlo město s organizátorem středočeské dopravy. Má především umožnit bezpečnější dopravu dětí do Základní školy Na Hájích.

Nové zastávky přímo u Základní školy Na Hájích výrazně pomohou zlepšit bezpečnost dopravy dětí do školy. Nově například nebudou muset žáci z místních částí přecházet rušnou křižovatku na Dolín,“ řekl místostarosta města Slaný Pavel Rubík.

Zastávky budou obsluhovat linky Pražské integrované dopravy (PID) 456 a 592 a od změny jízdních řádů na začátku podzimu naváže  i linka PID 590. Autobusové zálivy splňují podmínky Standardů zastávek PID, mezi které spadají například bezbariérové přístupy.

„Spolupráce s vedením města Slaný je příkladná, neboť město svými investicemi i do nových zastávek výrazně zlepšuje dostupnost veřejné dopravy občanům i návštěvníkům města Slaný,“ uvedl ředitel IDSK Zdeněk Šponar. Podle něj se řeší i další chybějící zastávky ve Slaném, například v Palackého ve směru z centra a U Stadionu pro směr do centra.

Tagy IDSK Integrovaná doprava Středočeského kraje Slaný
7 komentářů