Skupina EP Logistics Int. završila akvizici bavorského nákladního železničního dopravce

Stavební vlak společnost SGL. Pramen: SGLStavební vlak společnost SGL. Pramen: SGL

Akvizice byla schválena antimonopolním úřadem.

Společnost EP Logistics International (EPLI) ze skupiny EPH podnikatele Daniela Křetínského završila akvizici stoprocentního podílu ve firmě SGL-Schienen Güter Logistik. Oznámila to EPLI v tiskové zprávě. Bavorská firma sídlí v Dachau a zaměřuje se na nákladní železniční dopravu a stavební logistiku.

„Akvizice byla schválena antimonopolním úřadem a byly splněny všechny legislativní požadavky. S účinností od 31. října 2023 se tak EPLI stává jediným vlastníkem této logistické společnosti, která doplní portfolio služeb v oblasti železniční nákladní dopravy a stavební logistiky,“ uvedla společnost EPLI. Dohoda byla oznámena už v srpnu, čekalo se právě na dokončení antimonopolních procedur.

„Současná i nadcházející modernizace německé železniční infrastruktury je naprosto nezbytná a Německo udržitelnými investicemi podporuje přechod na železniční dopravu. Výsledkem je řada projektů v oblasti stavební logistiky, jako je obnova a rozšiřování některých železničních úseků a celková rekonstrukce kolejí a tratí,“ doplnila EPLI.

Stavební logistika je jednou z klíčových činností její železniční divize, kterou zastřešuje berlínská společnost LOCON. Ta patří pod český holding od roku 2019. Zřejmě nejznámější součástí EPLI je tuzemská společnost EP Cargo.

SGL byla založena v roce 2007 jako součást Knape Gruppe. Má více než sto zaměstnanců a provozuje mimo jiné zhruba dvacítku lokomotiv. Podle tiskové zprávy je SGP „jednou z vedoucích společností na německém trhu v poskytování komplexních řešení v nákladní dopravě a stavební logistice“.

Tagy EP Logistics International EPH SGL-Schienen Güter Logistik železniční nákladní doprava
Žádné komentáře