Křetínský expanduje na železnici v Německu, koupil tamějšího dopravce

Lokomotiva řady 1600 od Alstomu v barvách společnosti Locon. Foto:Jan Derk Remmers [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]Lokomotiva řady 1600 od Alstomu v barvách společnosti Locon. Foto:Jan Derk Remmers [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)]

Společnost EP Logistics International patřící do skupiny Energetického a průmyslového holdingu (EPH) ovládne německou dopravní společnost Locon Logistik & Consulting

Společnost EP Logistics International patřící do skupiny Energetického a průmyslového holdingu (EPH) ovládne německou dopravní společnost Locon Logistik & Consulting AG. Železniční divize firmy Daniela Křetínského tak pronikne více do Německa a nebude muset spoléhat na služby jiných dopravců.

Nákup firmy oznámil EPH v tiskové zprávě. Skupina Locon působí již 17 let jako soukromý železniční dopravce se specializací na železniční přepravy kontejnerů v Německu, aktivní je ale také v oblasti železničních stavebních zakázek. „Vozový park Locon čítá na třicet lokomotiv a více než 250 nákladních vozů, vedle toho Locon provozuje také servisní centrum pro dieselové lokomotivy a překladiště pro kontejnerové vlaky ve spolkové zemi Braniborsko,“ uvedla firma ve zprávě.

Akvizice železničního přepravce s licencí pro provoz v Německu  byla jedním ze strategických cílů firmy. Dosud musely nákladní vlaky z Česka do Německa či zpět jezdit na licenci německého dopravce. „Locon se tak po očekávaném schválení akvizice antimonopolním úřadem stane jedním z klíčových článků dalšího rozvoje logistické skupiny pod hlavičkou EPH,“ dodala firma ve zprávě.

Tagy EP Cargo EP Logistics International Locon
10 komentářů