EP Logistics International expanduje do Bavorska, koupila nákladního železničního dopravce SGL

Stavební vlak společnost SGL. Pramen: SGLStavební vlak společnost SGL. Pramen: SGL

EPLI vidí železniční nákladní dopravu a stavební logistiku v Německu jako perspektivní oblast.

Společnost EP Logistics International (EPLI) ze skupiny EPH podnikatele Daniela Křetínského rozšiřuje své aktivity do Bavorska, když uzavřela smlouvu o koupi stoprocentního podílu ve firmě SGL-Schienen Güter Logistik. Ta sídlí v Dachau a zaměřuje se na nákladní železniční dopravu a stavební logistiku.

„EPLI vidí železniční nákladní dopravu a stavební logistiku v Německu jako perspektivní oblast a touto akvizicí rozšiřuje svou přítomnost v Německu do nového regionu – Bavorska,“ uvedla EPLI v tiskové zprávě. Akvizici musí ještě schválit antimonopolní úřad.

SGL byla založena v roce 2007 jako součást Knape Gruppe. Má více než sto zaměstnanců a provozuje mimo jiné zhruba dvacítku lokomotiv. Podle tiskové zprávy je SGP „jednou z vedoucích společností na německém trhu v poskytování komplexních řešení v nákladní dopravě a stavební logistice“.

Pokud jde o Německo, vlastní EPLI od roku 2019 i berlínskou společnost Locon, která se zaměřuje na obdobné činnosti jako SGL. Zřejmě nejznámější součástí EPLI je tuzemská společnost EP Cargo.

Tagy EP Logistics International EPH Německo SGL-Schienen Güter Logistik železniční nákladní doprava
5 komentářů