Logistická skupina EP Logistics International zveřejnila svou první zprávu o udržitelnosti

Nový Traxx pro EP Cargo. Autor: OestreichNový Traxx pro EP Cargo. Autor: Oestreich

Díky našemu inovativnímu přístupu k logistickým řešením jsme úspěšně odvedli ze silnic 28 610 nákladních aut a namísto nich využili železniční dopravu.

Logistická skupina EP Logistics International (EPLI) zveřejnila svou první zprávu o udržitelnosti, a to za rok 2021.

Skupina EP Logistics International si je plně vědoma krátkodobých i dlouhodobých tlaků, jimž naše odvětví – a společnost obecně – čelí v důsledku stále naléhavějších sociálních a environmentálních problémů, jako je změna klimatu, pandemie onemocnění COVID-19 a aktuálně válka na Ukrajině. V roce 2021 jsme se proto rozhodli formalizovat naši strategii v oblasti ESG (Environmental, Social and Governance) a vydat první zprávu o udržitelnosti.

„Naším cílem je stát se důvěryhodným evropským lídrem v oblasti logistiky, který se zavázal k řádné správě a sociální a environmentální odpovědnosti. Naše odvětví má významný dopad na životní prostředí a vzhledem k neustále rostoucí celosvětové poptávce po nákladní dopravě je nutné přebudovat dodavatelské řetězce a dopravní systémy,“ říká Zbigniew Klepacki, výkonný ředitel EPLI.

V roce 2021, prvním roce, v němž jsme zaznamenávali naše snahy, se nám podařilo snížit celkové emise CO2 o 7 %, zvýšit celkový počet hodin školení pro naše zaměstnance o 23 %, dosáhnout nulového počtu smrtelných úrazů, pokut a sankcí a díky našemu inovativnímu přístupu k logistickým řešením jsme úspěšně odvedli ze silnic 28 610 nákladních aut a namísto nich využili železniční dopravu.

Díky naší specifické síti a odborným znalostem se nám podařilo přesvědčit několik zákazníků, aby místo nákladní dopravy využívali železnici, což přineslo řadu výhod pro životní prostředí. Těmito všemi projekty jsme ulevili evropským silnicím od 28 610 kamionů a dosáhli tak úspory 8600 tun ekvivalentu CO2 a nesmírného snížení hlukové zátěže a znečištění ovzduší.

EPLI se připojuje k úsilí EPH o dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050 a snížení emisí CO2 o 60 % oproti stavu v roce 2020 do roku 2030. Další informace naleznete v naší zprávě o udržitelnosti za rok 2021 EP Logistics International.

O EPLI:

EP Logistics International sdružuje logistické společnosti ze skupiny EPH. Zaměřuje se na železniční, silniční a kombinovanou dopravu a poskytuje komplexní logistické služby v České a Slovenské republice, v Polsku, Německu, Rakousku a Maďarsku.

Tagy EP Logistics International udržitelnost
Žádné komentáře