Škoda vyexpedovala první tramvaj pro města Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg

První tramvaj Škoda pro německého dopravce rnv. Pramen: Škoda GroupPrvní tramvaj Škoda pro německého dopravce rnv. Pramen: Škoda Group

Do Německa zamíří v příštích letech celkem 80 těchto vozidel, jejichž výroba probíhá v továrnách ve finském Otanmäki a v Plzni.

Škoda Transportation začala naplňovat svou největší exportní tramvajovou zakázku, kterou je dodávka 80 tramvají pro německé souměstí Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg, kde tramvaje provozuje dopravce rnv (Rhein-Neckar-Verkehr).

První hotová tramvaj byla naložena na podvalník a odeslána do Německa. „V Plzni už absolvovala oživení, statické a první dynamické zkoušky na zkušební trati, v Ludwigshafenu se připraví na testování ve svých cílových destinacích,“ oznámila Škoda.

První tramvaj Škoda pro německého dopravce rnv. Pramen: Škoda Group

První tramvaj Škoda pro německého dopravce rnv. Pramen: Škoda Group

Do Německa zamíří v příštích letech celkem 80 těchto vozidel, jejichž výroba probíhá v továrnách ve finském Otanmäki a v Plzni. Škoda do Německa dodá tři varianty: tříčlánkové, čtyřčlánkové a šestičlánkové tramvaje. Jde o obousměrné nízkopodlažní tramvaje s otočnými podvozky a rozchodem 1000 mm.

Výroba nabrala dva roky zpoždění, první vozidla měla být dodána na počátku roku 2021. Škoda zakázku získala v roce 2018.

Součástí kontraktu je rovněž opce na dalších 34 vozidel. Prototyp tramvaje (někdy označované jako první vlakotramvaj od Škody) představil výrobce na zářijovém veletrhu Innotrans. Zástupci rnv vyjádřili na Innotransu v Berlíně naději, že Škoda dodávky urychlí.

Tagy Německo Rhein-Neckar-Verkehr (rnv) rnv Škoda Group
20 komentářů