Škoda Group rozdvojila vrcholovou pozici. Generálním ředitelem se stal Petr Novotný

Elektrická jednotka pro Lotyšské státní dráhy (Pasažieru vilciens). Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýElektrická jednotka pro Lotyšské státní dráhy (Pasažieru vilciens). Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Skupina rovněž sloučila dosavadní čtyři obchodní regiony do dvou a jmenovala nového výrobního ředitele.

Strojírenská skupina Škoda Group dnes oznámila změny ve vrcholovém vedení. Jako generální ředitel (CEO) skupinu nově vede Petr Novotný, který do Škody nastoupil v roce 2022; působil na pozici prezidenta pro komponenty a autobusovou mobilitu. Funkci generálního ředitele převzal od Francouze Didiera Pflegera, který přišel do vedení Škody v únoru 2022 a nadále mu zůstává funkce předsedy představenstva (v korporátní terminologii Škody Executive Chairman). Novotný má skupinu řídit, Pfleger vymýšlet strategii.

Generální ředitel skupiny Škoda Group Petr Novotný. Pramen: Škoda GroupPředseda představenstva skupiny Škoda Didier Pfleger. Pramen: Škoda Transportation

„Naše skupina v posledních třech letech zaznamenala nebývalý růst a expanzi. A to i díky týmu manažerů, kteří čelili náročným podmínkám na trhu a v dodavatelském řetězci. A mým cílem je umožnit Škodovce v tomto růstu pokračovat. Organizační změna, ke které došlo, znamená naši připravenost přizpůsobit se dynamice trhu a orientovat se v rychle se měnícím prostředí. Naše vize je jasná – i nadále zaujímat vedoucí postavení ve výrobě pokročilých a udržitelných řešení veřejné dopravy,“ uvedl Pfleger.

„V rámci zvýšení efektivity“ skupina rovněž sloučila dosavadní čtyři obchodní regiony do dvou a jmenovala nového výrobního ředitele (COO). Tím se stal Zdeněk Sváta, dosavadní senior viceprezident pro techniku. Region CZ/SK se sloučil s regionem Central East a region West se sloučil s Regionem North. Sloučené regiony povedou Tomáš Ignačák (CZ/SK & Central East) a Jan C. Harder (West & North).

„Tyto změny vytvářejí pro Škoda Group pozici pro budoucí růst, inovace a adaptabilitu v dynamickém globálním prostředí. Nová organizační struktura se více zaměřuje na operativní řízení výkonnosti a s tím související zvýšení pravomocí a odpovědnosti jednotlivých oddělení a divizí,“ uvedla Škoda Group.

Tagy Škoda Group
5 komentářů