Škoda Group posílila vrcholové vedení bývalými manažery Alstomu a Siemensu

Nová tramvaj Škoda pro Bonn. Pramen: Škoda GroupNová tramvaj Škoda pro Bonn. Pramen: Škoda Group

"Oba mají letité zkušenosti na trzích, na které se aktuálně soustředíme," uvedl šéf Škoda Group Didier Pfleger.

Ve vrcholovém managementu strojírenské skupiny Škoda Group došlo s příchodem dubna ke dvěma změnám. Funkci President Region West převzal Jan Christoph Harder (50), na pozici Senior Vice President Rolling Stock Engineering nastoupil Laurent Fromont (56).

„Škoda Group má ambice většího růstu na mezinárodní úrovni a výrazného zlepšení své výkonosti. Proto jsme v roce 2022 přišli s jasnou strategií a začali posilovat tým vrcholového managementu. Jmenování Jana a Laurenta je v souladu s touto strategií. Oba mají letité zkušenosti na trzích, na které se aktuálně soustředíme,“ uvedl šéf Škoda Group Didier Pfleger.

Harder vystudoval právo na univerzitě v Kostnici a získal titul MBA na Heriot-Watt University v Edinburghu. Má 25 let zkušeností v oblasti železničního průmyslu, zastával vysoké funkce ve společnostech, jako jsou Siemens a Alstom. Ve Škoda Group bude jako President Region West řídit a rozvíjet všechny obchodní oblasti skupiny v tomto regionu pro městské a dálkové provozy. Na pozici střídá Mika Nieblinga, který se rozhodl Škodu opustit.

Jan Christoph Harder. Pramen: Škoda Group

Jan Christoph Harder. Pramen: Škoda Group

Laurent Fromont vystudoval techniku na univerzitě v Lille, navštěvoval také Evropskou obchodní školu INSEAD. Přes 30 let strávil ve společnosti Alstom, kde se věnoval inženýringu kolejových vozidel. Od systémového inženýra se postupně vypracoval na pozici výkonného ředitele pro servis v Severní Americe. Ve funkci Senior Vice President Rolling Stock Engineering se podle Škody „zaměří na další rozvoj divize inženýrství a uvádění produktů na nové trhy“. Andreas Maroschik, který na této pozici působil, i nadále zůstává ve skupině.

Laurent Fromont. Pramen: Škoda Group

Laurent Fromont. Pramen: Škoda Group

„Ať už se jedná o vlaky, tramvaje nebo metro, každý produkt, který opouští brány výroby Škoda Group, je dotažený do posledního detailu. Je úžasné, že i v dnešní době plné univerzálních řešení stále existuje někdo, kdo dodává řešení přizpůsobené požadavkům zákazníka. Jsem přesvědčený, že společně se nám podaří docílit toho, že naše výroba bude ještě více ekologická i ekonomická za současného zachování této jedinečné filozofie, která je pro Škodu charakteristická,“ uvedl Fromont.

Tagy Škoda Group
5 komentářů