Škoda dodá výzbroj do vozidel pro italskou správu železnic

Montážní vozidlo od společnosti Tesmec, ilustrační foto. Pramen: TesmecMontážní vozidlo od společnosti Tesmec, ilustrační foto. Pramen: Tesmec

Vozidla budou moci být poháněna elektřinou z generátoru nebo z troleje.

Česká Škoda Group se bude významně podílet na dodávce pracovních a diagnostických železničních vozidel pro italského státního správce infrastruktury Rete Ferroviaria Italiana (RFI). Celkem 44 vozidel dodá italská společnost Tesmec Rail, přičemž Škoda pro ni zajistí elektrickou výzbroj. Škoda a Tesmec v souvislosti se zakázkou hovoří o zahájení strategické spolupráce.

Vozidla budou vybavena elektrickou převodovkou a bimodálním pohonem. Budou moci být poháněna elektřinou z generátoru nebo z troleje (a to stejnosměrným napětím 3 kV nebo střídavým napětím 25 kV). Dodávky 44 sad komponent se uskuteční v letech 2024 až 2028. Hodnota zakázky zveřejněna nebyla.

Zakázka navazuje na první společný projekt Škody a firmy Tesmec Rail, který se rozběhl v roce 2020. Jde o dodání čtyř elektrických vozů pro RFI určených k diagnostice na italské železniční síti.

„Vybavením vozidel Tesmec naší pokročilou trakční výzbrojí chceme změnit definici bezpečnosti, spolehlivosti a komfortu v železniční dopravě. Toto partnerství je důležitým krokem v našem společném úsilí poskytovat bezproblémová dopravní řešení, která mají minimální dopad na životní prostředí,“ uvedl Petr Novotný, President Components & Bus Mobility ve Škoda Group.

Skupina Tesmec, kam patří Tesmec Rail, se zabývá technologiemi pro dopravní infrastrukturu a energetické sítě.

Tagy Škoda Group Tesmec Rail
5 komentářů