Ryanair postaví v Krakově své největší výcvikové středisko v Evropě, investice přesáhne tři miliardy korun

B737, foto: RyanairB737, foto: Ryanair

Centrum bude disponovat deseti leteckými simulátory, denně se v něm proškolí na 500 lidí.

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair se opět chystá masivně investovat v Polsku. V blízkosti krakovského letiště Jana Pavla II. vybuduje největší školicí centrum svého druhu v Evropě. Investice má přesáhnout částku tří miliard korun. Dopravce o tom informoval na tiskové konferenci.

Součástí výcvikového střediska bude osm hydraulických a dva stacionární letecké simulátory. Vůbec poprvé vznikne v Polsku simulátor Boeingu 737 MAX, potažmo Boeingu 737-8200 Gamechanger. Centrum zaměstná 150 pracovníků a má proškolit 500 lidí denně. Sloužit bude jak pilotům, tak také palubním průvodčím a technickému personálu.

Ryanair chce začít s výstavbou už v příštím roce. První etapa se čtyřmi simulátory má být připravená v roce 2025, plná provozní kapacita pak o rok později. Krakov bude největším centrem simulátorů dopravce, velikostí se má podobat tomu na londýnském letišti Stansted. Další jsou například v East Midlands, Dublinu a Bergamu.

Nejde o jedinou, v relativně krátké době oznámenou, investici Ryanairu v Polsku. Loni na podzim aerolinka představila plány na rozšíření servisního střediska ve Vratislavi včetně výstavby nového hangáru. Hotovo má být letos v létě. Investice v hodnotě 25 milionů eur vytvoří 200 pracovních míst. Právě ve Vratislavi působí také IT centrum Ryanairu.

Letiště Krakov (KRK) - Krakow John Paul II. International Airport.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýRyanair postaví v Krakově své největší výcvikové středisko v Evropě, oznámil to na tiskové konferenci.
Zdroj: Twitter.com - Kraków AirportRyanair postaví v Krakově své největší výcvikové středisko v Evropě, oznámil to na tiskové konferenci.
Zdroj: Twitter.com - Kraków Airport
Tagy FR Krakov KRK Letiště Krakov Polsko Ryanair
Žádné komentáře