Ryanair posílí v Ostravě, do Londýna bude létat třikrát týdně

Ryanair v Ostravě. Zdroj: Letiště OstravaRyanair v Ostravě. Zdroj: Letiště Ostrava

Letenky jsou již v prodeji.

Z Ostravy se bude na londýnské letiště Stansted létat opět třikrát týdně. Nízkonákladová letecká společnost Ryanair oproti současnému stavu přidá na lince třetí rotaci. Úprava čeká i odletové časy. Změna vejde v platnost s nástupem letního letového řádu 2024, tedy na jaře příštího roku. Vyplývá to z rezervačního systému dopravce.

Navýšení počtu letů potvrdila deníku Zdopravy.cz také mluvčí Letiště Ostrava Kateřina Pustějovská. Letenky jsou již v prodeji. Z Ostravy se bude létat do Londýna každé pondělí, středu a pátek. Novinkou bude středeční rotace, dosud se létalo jen v pondělí a pátek. V pondělky odstartuje letadlo z Mošnova vždy v 10:00, ve středy v 15:55 a v pátky v 10:20. Let bude podle platného letového řádu dlouhý vždy dvě hodiny a dvacet minut. V opačném směru bude odlet ze Stanstedu vždy v pondělí v 06:25, ve středu ve 12:20 a v pátek v 06:45 tamního času. Let z Londýna zabere dvě hodiny a deset minut.

Ostrava byla v minulosti spojena se Stanstedem dokonce i čtyřikrát týdně, a to ještě před brexitem a pandemií, vždy přes zimu. Právě zmíněné faktory ovlivnily i letový řád, kvůli čemuž byla linka následně omezena jen na dva lety týdně.

Na londýnské letiště Stansted se z Česka létá ještě z Prahy a Brna. Spojení z obou měst bude v příštím letovém řádu v provozu denně. I v těchto případech jsou již letenky v prodeji. Letiště Londýn Stansted patří k základním pilířům celé sítě Ryanairu.

Pravidelné spojení Ostravy s Londýnem funguje od roku 2013, Letiště Leoše Janáčka se tehdy po dlouhé době otevřelo nízkonákladový dopravcům. Z Mošnova se pravidelně létá ještě také do Varšavy, a to s leteckou společností LOT Polish Airlines. Značná část provozu patří charterovým a nákladním letům, letiště zprovozní v nejbližších dnech vlastní cargo terminál.

Ryanair v Ostravě. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Ryanair v Ostravě.
Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Tagy BGY BRQ FR Letiště Brno Letiště Ostrava OSR Ryanair STN
33 komentářů