Ryanair zrušil plánované lety z Brna do Itálie, zůstane u linky do Londýna

Boeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště BrnoBoeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště Brno

Irský dopravce start nové linky několikrát posouval, až ji zcela zrušil.

Letecká společnost Ryanair neobnoví od září spojení Brna s letištěm Bergamo u Milána. Během včerejšího dne zmizely z rezervačního systému všechny lety.

Ryanair měl linku do Bergama obnovit od 3. září, několik měsíců i prodával letenky. Mělo jít o druhou pravidelnou linku z Brna, aktuálně létá jen čtyřikrát týdně do Londýna. Letišti Brno dosud Ryanair konec spojení oficiálně neoznámil.

„Žádné oficiální vyjádření ze strany dopravce nemáme. Vidíme to tak, že jde o interní rozhodnutí Ryanairu na základě vývoje situace poptávky,“ řekl mediální zástupce Letiště Brno Jakub Splavec. Vyjádření Ryanairu zjišťujeme.

K obnovení pravidelného spojení z Brna došlo na začátku června, kdy Ryanair obnovil linku z Londýna, od tohoto týdne létá už čtyřikrát týdně. Ryanair v minulosti do Bergama z Brna několikrát létal a opakovaně spojení rušil. Původně plánoval obnovení letů již na červenec, termín ale několikrát posunul. V minulosti zkoušel z Brna lety do Berlína či španělské Girony.

Letiště Brno loni zažilo propad počtu cestujících na 86 tisíc, letos jich očekává kolem čtvrt milionu. Přes léto jsou v provozu charterové lety do Bulharska, Egypta, Řecka a Turecka. Na jaře se ještě prodávaly letenky společnosti SkyUp do Kyjeva, dopravce však od letů ustoupil.

Tagy Bergamo BGY BRQ BRQ-BGY Letiště Brno Ryanair
12 komentářů