Ryanair neobnoví linku z Brna do Milána, do Londýna bude létat jen dvakrát týdně

Boeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště BrnoBoeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště Brno

Jediná pravidelná linka v Brně bude létat pouze dvakrát týdně, spojení do Itálie oproti původním plánům nezačne vůbec.

Jediný dopravce s pravidelným provozem na brněnském letišti v příštích týdnech a měsících výrazně omezí svoji přítomnost v krajském městě.

Ryanair ustoupil od plánů obnovit od nástupu zimního letového řádu spojení mezi Brnem a italským Bergamem a linku zcela zrušil. „Dopravce nás informoval, že linka v zimě nebude obnovena,“ potvrdil Jakub Splavec, mediální zástupce Letiště Brno.

Velkou redukcí prošla i linka mezi Brnem a Londýnem. Z každodenního provozu nejdříve došlo k seškrtání na pět rotací týdně, v září z pěti na tři. Od října bude létat jen dvakrát týdně. V listopadu se pak dopravce vrací ke třem letům týdně. Jiné pravidelné linky Letiště Brno aktuálně nemá.

Nejde o překvapivý krok, Ryanair nedávno oznámil, že v příštích měsících omezí provoz více, než původně plánoval.

Letiště Brno na začátku září uvedlo, že ztrátu kvůli koronavirové krizi odhaduje na 60 až 75 milionů korun. Zástupci letiště jednají o nových pravidelných linkách z Brna. Mezi možné destinace patří Severní Porýní-Vestfálsko, centrální Francie, Ukrajina a Britské ostrovy.

Tagy BGY BRQ Letiště Brno Ryanair STN
17 komentářů