ŘSD zahájilo úpravu nebezpečné křižovatky na silnici I/12 v Úvalech, provoz je omezen

Silnice I/12 u Prahy. Pramen: ŘSDSilnice I/12 u Prahy. Pramen: ŘSD

Definitivně Úvalům uleví až chystaná třináctikilometrová přeložka silnice I/12, která se má stavět v letech 2025 až 2027.

Přetížená silnice I/12 v Úvalech by měla být o něco bezpečnější. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo přestavbu křižovatky I/12 se silnicí II/101 (Jirenská). Práce zahrnou i část přilehlé Pražské ulice. Křižovatka se především dočká nových připojovacích a odbočovacích pruhů.

Celková délka přestavovaného úseku silnice I/12 je 460 metrů, dalších 260 metrů připadá na Jirenskou a Pražskou ulici. Kritickým momentem pro řidiče je především odbočení z vedlejší silnice vlevo směrem na Kolín. Silničáři proto v tomto směru zřídí uprostřed silnice nový připojovací pruh o délce 112 metrů.

Dále bude doplněn připojovací pruh ve směru na Prahu a odbočovací pruh ze směru od Kolína. Prodlouží se i stávající pruh pro odbočení vlevo při jízdě od Prahy. „V rámci celé stavby bude nakonec obnoveno a upraveno stávající vodorovné a svislé dopravní značení,“ doplnil středočeský mluvčí ŘSD Jiří Veselý.

Práce by měly skončit do konce listopadu, do té doby bude provoz v místě veden kyvadlově. Definitivně Úvalům uleví až chystaná třináctikilometrová čtyřpruhová přeložka silnice I/12, která se má stavět v letech 2025 až 2027.

Tagy I/12 křižovatka Úvaly ŘSD Úvaly
26 komentářů