ŘSD začalo s dostavbou křižovatky D11 u Hradce Králové, vznikne čtvrtý kvadrant

Dostavba čtvrtého kvadrantu MÚK kukleny. Foto: ŘSDDostavba čtvrtého kvadrantu MÚK kukleny. Foto: ŘSD

Stavba přinese bezpečnější napojení na silnici 611.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dobuduje do konce roku takzvaný čtvrtý kvadrant mimoúrovňové křižovatky (MÚK) Kukleny na dálnici D11 u Hradce Králové. Zakázku za 24,5 milionu korun získala společnost Eurovia CS. Stavba má přinést bezpečnější napojení na dálnici ze silnice 611 a naopak. K dokončení křižovatky dojde šest let od jejího otevření.

Práce začaly v polovině června úpravou podloží a demontáží stávajícího oplocení. Zprovoznění je v plánu na konci roku.

Dokončením čtvrtého kvadrantu vznikne křižovatka tvaru čtyřlístku. Řeší bezpečnější napojení aut ze silnice I/11 ve směru od Chlumce nad Cidlinou směrem na Prahu a z D11 ve směru od Jaroměře na Hradec Králové. Dosud musejí auta dávat na silnici I/11 dávat přednost protijedoucím autům. Stavební povolení nabylo právní moci loni v dubnu.

Podle posledního sčítání dopravy křižovatkou denně projede 25 tisíc aut. Křižovatka byla otevřena v roce 2017. Původní plány počítaly s kompletní stavbou křižovatky. „V rámci majetkoprávní přípravy bylo tenkrát riziko získat pozemek paní Havránkové pod 4. kvadrantem, a tak byl z projekční přípravy na úrovni dokumentace pro územní rozhodnutí vyjmut,“ vysvětlil generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Dostavby MÚK Kukleny na D11. Foto: ŘSD
Tagy D11 MÚK Kukleny Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
32 komentářů