ŘSD vypsalo výběrové řízení na poslední středočeský úsek dálnice D7

D7 u Panenského Týnce. Foto: Ministerstvo dopravyD7 u Panenského Týnce. Foto: Ministerstvo dopravy

V době dokončení středočeské části D7 už by měl chybět k dokončení celé dálnice jen obchvat Postoloprt.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo tendr na stavbu, která dovede středočeskou část dálnice D7 na hranice s Ústeckým krajem. Předpokládaná cena za 6,8 kilometru dlouhý úsek Kutrovice – Panenský Týnec je 1,9 miliardy korun bez DPH. Hotovo by mělo být v roce 2027.

„Na stavbu je vydáno stavební povolení v právní moci, probíhá majetkoprávní příprava a jsou zahájeny práce na kácení a archeologickém průzkumu,“ uvedl šéf ŘSD Radek Mátl.

Dálnice D7 v daném úseku vznikne rozšířením stávající silnice I/7, která bude využita jako levá polovina budoucí dálnice. Součástí stavby bude jedna mimoúrovňová křižovatka (Hořešovice) a 250 metrů dlouhý most přes Bílichovský potok.

D7 Kutrovice - Panenský Týnec. Pramen: ŘSD

D7 Kutrovice – Panenský Týnec. Pramen: ŘSD

Na hranicích Středočeského a Ústeckého kraje stavba naváže na obchvat Panenského Týnce, který byl zprovozněn v roce 2021, na opačném konci se napojí na úsek MÚK Slaný západ – Kutrovice. Na ten bylo vypsáno výběrové řízení koncem listopadu a hotov by měl být v roce 2026.

V roce 2027 se má otevřít rovněž dálniční obchvat Slaného. Tím bude celá středočeská část D7 hotova.

V době dokončení středočeské části D7 už by měl chybět k dokončení celé dálnice jen obchvat Postoloprt (Ústecký kraj), který se má stavět v letech 2025 až 2028, a úpravy D7 na okraji Prahy, které si vyžádá výstavba velkého pražského okruhu.

Tagy D7 D7 Kutrovice - Panenský Týnec ŘSD
10 komentářů