Konec stopky při vjezdu na dálnici. ŘSD zprovozňuje vylepšenou křižovatku na D7

ŘSD hodlá také ještě letos zahájit stavbu tří nových úseků dálnice D7 o celkové délce 17 kilometrů.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovozňuje po roce od zahájení stavebních prací mimoúrovňovou křižovatku Kněževes na dálnici D7. Křižovatka prošla modernizací za více než 100 milionů korun. Poslední omezení by měla z dálnice zmizet během dneška.

„Omezení na silnici pod mostem zůstane ještě zhruba tři měsíce, tam se teď práce přesunou,“ doplnil mluvčí ŘSD Jan Rýdl. V místě mimoúrovňové křižovatky Kněževes ze 70. let dálnice po mostě přechází silnici III/2405 mezi Kněževsí a Tuchoměřicemi.

Větve křižovatky byly přitom při nájezdu na dálnici zakončeny značkou „STOP“ bez připojovacích pruhů. Rovněž odbočení z dálnice bylo donedávna bez odbočovacích pruhů. Přestavba proto znamenala především doplnění odbočovacích a připojovacích pruhů.

Došlo také k rozšíření dálničního mostu, který tak je připraven na budoucí rozšíření D7 na šest pruhů. Práce zahrnovaly i rekonstrukci systému odvodnění. Zakázku získal Strabag.

„Podle posledního sčítání dopravy tudy projede denně až 35 000 vozidel, z toho přibližně jednu pětinu tvoří nákladní auta a kamiony. Nové úpravy mimoúrovňové křižovatky tedy napomohou nejen plynulosti, ale především bezpečnosti dopravy,“ doplnil Rýdl.

Akce je součástí dlouho plánované kultivace dálnice D7 u Prahy, která jako bývalá rychlostní silnice na řadě míst postrádá dálniční parametry. Po dokončení křižovatky Kněževes přijde na řadu modernizace křižovatky u letiště (MÚK Aviatická), kde už probíhají přípravné práce v podobě kácení dřevin. Křižovatka Kněževes bude během prací na Aviatické sloužit jako objízdná trasa.

ŘSD hodlá také ještě letos zahájit stavbu tří nových úseků dálnice D7 (Knovíz – Slaný-západ – Kutrovice – Panenský Týnec) o celkové délce 17 kilometrů. Za další tři roky by tak měla být celá středočeská část D7 hotová.

Tagy D7 MÚK Kněževes ŘSD
40 komentářů