ŘSD po letech dokončilo křižovatku na D11 u Hradce Králové, zprovoznilo 4. kvadrant

Upravená křižovatka Kukleny na D11. Foto: ŘSDUpravená křižovatka Kukleny na D11. Foto: ŘSD

Dostavba má přinést bezpečnější provoz.

Po více než šesti letech od otevření je kompletně dokončena mimoúrovňová křižovatka (MÚK) Kukleny na dálnici D11 u Hradce Králové. Včera tu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) otevřelo takzvaný čtvrtý kvadrant, který přinese bezpečnější napojení na dálnici ze silnice 611 a naopak.

O dokončení informovalo ŘSD na sociální síti X. Zakázku za 24,5 milionu korun získala společnost Eurovia CS, stavba začala na konci července. Dokončením čtvrtého kvadrantu vznikla křižovatka tvaru čtyřlístku. Řeší bezpečnější napojení aut ze silnice I/11 ve směru od Chlumce nad Cidlinou směrem na Prahu a z D11 ve směru od Jaroměře na Hradec Králové.

Dosud musela auta dávat na silnici I/11 dávat přednost protijedoucím autům. Podle posledního sčítání dopravy křižovatkou denně projede 25 tisíc aut. Křižovatka byla otevřena v roce 2017. Původní plány počítaly s kompletní stavbou křižovatky. „V rámci majetkoprávní přípravy bylo tenkrát riziko získat pozemek paní Havránkové pod 4. kvadrantem, a tak byl z projekční přípravy na úrovni dokumentace pro územní rozhodnutí vyjmut,“ vysvětlil generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Dostavby MÚK Kukleny na D11. Foto: ŘSDUpravená křižovatka Kukleny na D11. Foto: ŘSDUpravená křižovatka Kukleny na D11. Foto: ŘSD

 

Tagy D11 Eurovia CS MÚK Kukleny Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
12 komentářů