Frekventovaný tah centrem Zlína se opravuje. Nasadíme autobusy bez klimatizace, varuje město

Silnice I/49 ve Zlíně. Foto: Google Street ViewSilnice I/49 ve Zlíně. Foto: Google Street View

Omezení dopravy do jednoho pruhu zkomplikuje provoz MHD.

V centru Zlína v pondělí začala oprava frekventované silnice I/49. Půjde o úsek od křižovatky ulic Tomáše Bati a Antonínova po křižovatku Štefánikova a Osvoboditelů. „Dokončení prací předpokládáme 12. srpna,“ říká mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková. Po celou dobu bude opravovaný úsek průjezdný jedním jízdním pruhem.

Práce se rozdělí do tří etap. První zahrnuje část od odbočky do ulice Antonínova po křižovatku s ulicí Březnická. Během této etapy od 10. do 20. července ŘSD doporučuje řidičům využít objízdnou trasu po Nábřeží. V další etapě silničáři opraví silnici I/49 mezi křižovatkou s ulicí Březnická a Kongresovým centrem Zlín. Jako poslední přijde na řadu úsek po křižovatku ulic Štefánikova a Osvoboditelů.

Vzhledem k velké vytíženosti silnice I/49 v centru Zlína, kudy denně projede více než třicet tisíc vozidel, se zredukování provozu do jednoho jízdního pruhu neobejde bez úpravy provozu MHD.

„Žádné naše linky nebudou zrušeny, ale na silnicích lze očekávat zpožďování spojů MHD. Z technických důvodů budeme muset ve větším rozsahu místo trolejbusů posílat na linky autobusy. Bez ohledu na letní počasí tak budeme nuceni ve větší míře nasazovat i starší vozidla, která nejsou vybavena klimatizací. Cestujícím se za to předem omlouváme,“ uvedl vedoucí dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Jan Tesař. Podrobné informace najdete na webu dopravce.

Plánek opravy silnice I/49 ve Zlíně. Zdroj: ŘSD
Tagy Dopravní společnost Zlín - Otrokovice DSZO I/49 oprava rekonstrukce ŘSD Zlín
18 komentářů