Mzdy řidičů a spol. ve Zlíně a Otrokovicích stoupnou o 6 %

Trolejbus městského dopravce DSZO v Zlíně Malenovicích. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.czTrolejbus městského dopravce DSZO v Zlíně Malenovicích. Foto: Jan Meichsner / Zdopravy.cz

Kromě plošného navýšení začne DSZO platit více i na penzijní připojištění.

Novou kolektivní smlouvu podepsali tento týden zástupci odborové organizace a vedení Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO). Klíčovým ukazatelem nové smlouvy je nárůst hodinové mzdy o šest procent. O dohodě informovala DSZO v tiskové zprávě. Růst mezd je stejný u dělníků, řidičů i technicko-hospodářských pracovníků.

„Navrhovali jsme více zaměstnaneckých výhod. Prošla z nich asi polovina. Výsledkem je nějaká dohoda mezi námi a zaměstnavatelem a jsme s ní spokojeni,“ uvedl Petr Juhaňák, předseda závodního výboru Odborového svazu pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech a Moravy.

Dále se o 3 000 korun zvyšují odměny za pracovní výročí (po odpracování 20, 25, 30, 35, 40 a 45 let u DSZO) a zaměstnavatel také přidá na měsíčním příspěvku na penzijní připojištění pracovníků, takže vzroste z 1 400 na 1 500 korun. V platnosti zůstává řada dalších sociálních výhod včetně týdne dovolené navíc, výhodných síťových jízdenek pro zaměstnance i rodinné příslušníky, stravenek, příspěvků na rehabilitaci, na kulturní a společenské akce, sportování, zájezdy, rekreace, odměn za jízdu bez nehod apod.

„Podmínky pro naše pracovníky se s novou kolektivní smlouvou zlepší. Věřím, že to přispěje k jejich větší stabilizaci,“ zhodnotil podepsanou kolektivní smlouvu ředitel DSZO Josef Kocháň.

DSZO aktuálně zaměstnává 321 osob. Odborová organizace při DSZO má 153 členů.

Tagy Dopravní společnost Zlín - Otrokovice DSZO kolektivní smlouva
3 komentáře