ŘSD chystá v Mělníku velkou opravu silnice podél nádraží

Nádražní ulice v Mělníku. Foto: Google Street ViewNádražní ulice v Mělníku. Foto: Google Street View

Oprava zabere dvě stavební sezóny.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) letos začne s výběrem zhotovitele na rekonstrukci silnice I/9 v Mělníku podél nádraží. Po úpravách za necelých sto milionů korun bude v Nádražní ulici více zeleně než dosud a provoz by měl být také plynulejší.
Projekt získal v závěru roku stavební povolení, je hotová projektová dokumentace. „Ve druhé polovině letošního roku předpokládáme zahájit výběrové řízení na zhotovitele,“ řekl Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD.
Jedná se o úsek podél nádraží od výjezdu z čerpací stanice Benzina až po vlečku ke kovošrotu. Projekt počítá s rozšířením ploch izolační zeleně v dané lokalitě a větším oddělením zóny pro pěší od trasy průtahu.
Úsek silnice I/9 v Mělníku, který čeká modernizace. Foto: ŘSD
Celková délka úpravy hlavní trasy je 714 m. Podél ní je částečně navržená obslužná komunikace pro snížení počtu sjezdů a nájezdů na hlavní trasu z přilehlých areálů a obchodů. Denně tu projede kolem 11 tisíc aut.
Stavba vede souběžně s železniční tratí Kolín – Lysá nad Labem – Děčín. Součástí budou přeložky inženýrských sítí včetně od­vodnění Nádražní ulice. Zároveň dojde k úpravě všech stávajících napojení na silnici I/9, I/16, komunikace pro pěší, autobusové zastávky a opravě odvodnění silnice I/9, I/16 v úseku ulice Řípská – Na Malém Spořilově.
Odhadovaná hodnota veřejné zakázky je 95 mil. Kč bez DPH. „Realizace celé akce je rozvržena na dvě stavební sezóny s tím, že pokud vše půjde podle plánu, pak uvedení stavby do provozu předpokládáme v roce 2025,“ dodal Veselý.
Tagy I/9 Mělník Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
8 komentářů