Rekordní nabídka zimních charterů z Katovic, cestující mohou vybírat z 29 linek

Letiště Katovice. Zdroj: Piotr Adamczyk / PR Katowice AirportLetiště Katovice. Zdroj: Piotr Adamczyk / PR Katowice Airport

Katovické letiště očekává 5,5 milionu odbavených pasažérů, rekordní pátý milion už má za sebou.

Cestovní kanceláře připravily dosud nejrozsáhlejší nabídku dovolenkových destinací pro zimní sezónu s odletem z katovického letiště. Podle předpokladů by ji mohlo využívat přibližně 90 tisíc pasažérů měsíčně. Vybírat si budou hned z 29 charterových linek.

Několik dovolenkových spojení obslouží Boeing 757, Boeing 787 a Airbus A330. Jde o největší letouny, jaké mají během zimy z Katovic létat.

S Boeingem 757-300 Skyline Express se klienti Anex Poland dostanou do egyptských letovisek Sharm El Sheikh, Hurghada a Marsa Alam. Boeing 787-8 Dreamliner LOT Polish Airlines bude létat pro Coral Travel Poland na Phuket a pro Rainbow do Bangkoku, Cancúnu, Puerto Platy a na Phu Quoc. Stejná cestovní kancelář nabízí také lety s Airbusem A330-200 Plus Ultra do Varadera a na Margaritu.

Posilují i pravidelná spojení

Pravidelných linek z Katovic bude během zimy 38. Ve srovnání s minulou zimou přibyly čtyři novinky, za všemi stojí Wizz Air. Již 17. října se začalo létat do Alicante, o den později pak do Kodaně. V prosinci budou následovat nová spojení do Akaby a na letiště Charleroi u Bruselu.

Právě Wizz Air v Katovicích tuto zimu dominuje. Nízkonákladový dopravce nabízí celkem 27 linek, včetně spojení na Island, Madeiru či do Abú Dhabí. Ryanair hodlá létat v zimních měsících z Katovic do devíti destinací. Samozřejmostí je spojení LOTu s Varšavou a Air Dolomiti pro Lufthansu s Frankfurtem.

Více cestujících, větší letiště

Dohromady by mělo mezi listopadem a březnem využít katovické letiště asi 1,5 milionu cestujících. Za celý rok 2023 odhaduje vedení letiště výsledek rekordních 5,5 milionu odbavených pasažérů. Historický pátý milion pokořili v Katovicích 3. listopadu, zdolání mety šesti milionů odbavených cestujících očekávají v příštím roce.

Z důvodu předpokládaného nárůstu počtu cestujících představilo Górnośląskie Towarzystwo Lotnicze SA, provozovatel katovického letiště, investiční program s plánovaným dokončením do roku 2030. Hlavním cílem je zvýšení kapacit a standardu terminálové a parkovací infrastruktury. Mezi klíčové investiční projekty patří výstavba nového hlavního terminálu pro cestující s nástupními mosty, jeho propojení tunelem se železniční zastávkou, výstavba nového dopravního terminálu a rozšíření silniční sítě, včetně výstavby parkovacího domu.

Tagy charterové lety exotická dovolená Katovice KTW Letiště Katovice
7 komentářů