Air Nostrum vypraví chartery z Bratislavy do Barcelony a na Mallorcu

Letiště Bratislava Foto: Facebook Letisko Bratislava / Airport BratislavaLetiště Bratislava Foto: Facebook Letisko Bratislava / Airport Bratislava

Bratislavské letiště nabídne cestujícím během letního letového řádu také 37 pravidelných linek.

Španělská letecká společnost Air Nostrum plánuje na letní sezónu charterové lety z Bratislavy do Barcelony a na Mallorcu. První let je plánován na 14. čevna. Linky budou v provozu jednou týdně, a to každou středu. Deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí bratislavského letiště Veronika Tóthová. S informací nicméně jako první přišel server Aeroroutes. Bližší podrobnosti nejsou k dispozici.

Letní letový řád přinese do Bratislavy 37 pravidelných spojení, 4 budou zcela nová. Patří k nim například linka do litevského Kaunasu. Cestující z hlavního města Slovenska tam dopraví až třikrát týdně Ryanair. Spojení je v provozu od 27. března. Od 31. března pak létá z Bratislavy do Marsa Alam egyptský dopravce Air Cairo. Ten již létá z Bratislavy do Hurghady. Další nová pravidelná linka, tentokrát se společností Air Montenegro, začne létat 17. června. Půjde o spojení s Podgoricou. Létat se bude dvakrát týdně, a to vždy v úterý a sobotu.

Příchod Aegean Airlines do Bratislavy se odsouvá

Posunut byl příchod Aegean Airlines. Řecký dopravce má létat pravidelně mezi Aténami a Bratislavou nově až od září. Původně měla být linka v provozu už od června. Létat se má dvakrát týdně, konkrétně vždy v pondělí a ve čtvrtek.

Chartery na Kapverdy i do Senegalu

Pravidelné letecké linky z Bratislavy bude provozovat sedm dopravců, kromě již zmíněných také Tuss Air a Wizz Air. Všech sedm společností bude spojovat hlavní město Slovenska se 33 destinacemi v 17 zemích. K zajímavým charterovým letům budou jistě patřit spojení do Marsa Matrouh, na Kapverdské ostrovy Sal a Boa Vista nebo do Dakaru v Senegalu.

Tagy air nostrum barcelona Bratislava BTS charterové lety Letisko Bratislava Letiště Bratislava Mallorca
9 komentářů