Dopravní nápor pro Prahu. Kvůli finále Konferenční ligy míří do hlavního města tisícovky fanoušků

Pohár pro vítěze Konferenční ligy. Zdroj: Facebook.com - Letiště PrahaPohár pro vítěze Konferenční ligy. Zdroj: Facebook.com - Letiště Praha

Letiště Praha očekává v souvislosti s finále nižší desítky charterových letů z Velké Británie a Itálie.

Českou metropoli čeká v těchto dnech nápor tisíců zahraničních fanoušků fotbalu. Pražský Eden totiž ve středu 7. června hostí finále Evropské Konferenční ligy UEFA. Nedorazí však jen návštěvníci s platnou vstupenkou, ale i ti bez ní. Pro příznivce obou týmů bez lístků budou připraveny dvě fanouškovské zóny, anglický West Ham ji bude mít na Letenské pláni, italská Fiorentina na Výstavišti. Zápas odvysílá 120 televizních stanic.

Na příliv masy návštěvníků se kromě pořadatelů, hoteliérů, policistů a všech dalších zúčastněných chystají také dopravci. České dráhy (ČD) například v den utkání vypraví mezi stanicemi Praha-Holešovice a Praha-Eden několik zvláštních vlaků.

Se zakoupenou vstupenkou ve většině prostředcích MHD bezplatná doprava v den utkání

Fanoušci se zakoupenou elektronickou vstupenkou na zápas budou moci po celou středu 7. června využít bezplatnou přepravu vlakem po Praze v pásmech P a 0, které na řadě relací v metropoli nabízejí často nejrychlejší způsob dopravy,“ uvádí ČD na svém Facebooku.

Vstupenky půjdou využít také v metru, tramvajích a autobusech v rámci pražské městské dopravy (pásma P a 0), a to od 7. června 8:00 hodin do 8. června 8:00 hod.

Bránou do České republiky bude pro většinu příznivců fotbalu pražské letiště. To podle zástupce tiskové mluvčí letiště Michala Procházky očekává nižší desítky charterových letů z Velké Británie a Itálie. Letecká společnost Smartwings na svém Facebooku píše, že pro fanoušky anglického West Hamu a italské Fiorentiny vypraví ve dnech 6. a 7. června hned sedm speciálních letů. Další budou v režii zahraničních dopravců.

Tagy čd České dráhy charterové lety Finále Konferenční ligy UEFA Konferenční liga letiště praha praha Pražská MHD prg smartwings
21 komentářů