Smartwings budou vozit klienty polské cestovní kanceláře Rainbow

Boeing 737 MAX 8 registrace OK-SWA společnosti Smartwings před testovacím letem 25.3. 2021. Foto: SmartwingsBoeing 737 MAX 8 registrace OK-SWA společnosti Smartwings před testovacím letem 25.3. 2021. Foto: Smartwings

Smartwings hodlají provozovat z polských letišť v letní sezoně chartery do 28 destinací.

Letecká společnost Smartwings bude následujících 12 měsíců vozit na dovolenou klienty tamní cestovní kanceláře Rainbow. Odhadovaná hodnota smlouvy přesahuje 13 milionů dolarů (cca 280 milionů Kč), může se však měnit v závislosti na potřebách cestovní kanceláře. Společnost Rainbow Tours to uvedla ve zprávě pro investory na svých stránkách.

Dohoda byla uzavřena na následující letní a zimní sezonu, vyprší příští rok 15. května. První let se uskuteční 29. dubna do Dubrovníka, poslední pak je naplánován na 23. duben 2022. Rainbow patří k největším polským cestovním kancelářím, pobočku má i v Ostravě. Od roku 2007 se s jejími akciemi obchoduje na varšavské burze.

Smartwings hodlají provozovat z polských letišť v letní sezoně chartery do 28 destinací, devět linek bude pravidelných. Lety jsou plánovány ze šesti letišť: Varšava, Katovice, Gdaňsk, Poznaň, Krakov a Vratislav. Směřovat budou většinou do Středomoří.

Jak dodává portál Turystyka.rp.pl, Rainbow zřejmě oznámí spolupráci i se společnostmi LOT a Enter Air.

Tagy charterové lety Polsko Rainbow smartwings
31 komentářů