Rekonstrukce v Přerově přinesou komplikace v dopravě. Nejdelší potrvá do září

Ulici 9. května v Přerově čeká tříměsíční uzavírka. Zdroj: Magistrát města PřerovaUlici 9. května v Přerově čeká tříměsíční uzavírka. Zdroj: Magistrát města Přerova

Dvě uzavírky ovlivní od poloviny července dopravu v Přerově. Jedna bude trvat týden, druhá tři měsíce.

Kompletní uzavírka ulic Kočíře a Pod Platany v týdnu od 10. do 16. července završí rekonstrukci, která trvá už od března. Místní část Popovice nepůjde projet. „Objízdná trasa bude vedena po ulici Lipnická, od Předmostí z ulice Hranická až po Lýsky. Změní se i trasa autobusových linek 102 a 112, které pojedou přes Předmostí,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil.

V ulici Kočíře, která spojuje místní části Předmostí a Vinary, se bude pokládat asfaltový koberec. Vozovka byla poničena při stavbě dálnice D1, kdy ji stavbaři až do léta roku 2019 využívali coby trasu pro zásobování. Rekonstrukci provádí ŘSD, vyjde na 30 milionů korun.

„Olomoucký kraj sice získal od státu kompenzace na opravu vozovek zasažených stavbou, ale ta v Kočířích, která patří Přerovu, součástí kompenzací nebyla. Dohodl jsem se proto se zástupci ŘSD, aby byla silnice opravena na jejich náklady,“ řekl přerovský radní a náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Michal Zácha.

Dotčené spoje linek 925102 a 925112 budou až do 16. července vedeny po ulici Hranická, Teličkova, Sportovní, Hranická a Lipnická do Lýsek a dále dle jízdního řádu. Objízdná trasa je obousměrná.

Ve směru do Vinar autobus v Předmostí obslouží zastávky Předmostí, U podjezdu a Předmostí, Sportovní. Ve směru do města obslouží zastávky Předmostí, škola a Předmostí, Dům služeb. Zastávka Popovice, kovárna nebude dočasně obsluhována v obou směrech. Výlukové jízdní řády jsou ke stažení na webu dopravce.

Objízdná trasa autobusů během uzavření ul. Kočíře v Přerově. Zdroj: Arriva

Rekonstrukce kanalizace potrvá tři měsíce

Druhá letní uzavírka souvisí s rekonstrukcí kanalizace. „Začne 10. července, skončí 17. září a uzavře silnici I/55A v ulici 9. května. Zasáhne i část úseku mezi křižovatkami v ulicích Jižní čtvrť a Durychova, sdělil ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Přerov Jiří Pavlík.

Vzhledem k úplné uzavírce ulice 9. května musejí řidiči v průběhu čtvrt roku počítat s objízdnými trasami. „Vozidla ve směru od Horní Moštěnice budou naváděna na objízdnou trasu po silnici I/55,“ vysvětluje náměstek Navrátil. Objízdná trasa povede v obou směrech ulicí Gen. Štefánika, Hulínská a Durychova.

Uzavírka ovlivní i trasy autobusů. Cestující najdou informace na zastávkách a také na webu IDSOK.

Mapa uzavírky komunikace I/55 ul. 9. května v Přerově. Zdroj: IDSOK

Mapa uzavírky komunikace I/55 ul. 9. května v Přerově. Zdroj: IDSOK

Tagy Přerov rekonstrukce ŘSD uzavírka
2 komentáře