U Přerova otevřeli novou přeložku silnice do Bochoře, původní ustoupí stavbě D1

Nová přeložka silnice II/436 Přerov - Bochoř. Foto: FB Tomáše NavrátilaNová přeložka silnice II/436 Přerov - Bochoř. Foto: FB Tomáše Navrátila

Z původní silnice bude cyklostezka a účelová komunikace.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) včera zprovoznilo první novou komunikaci, kterou postavilo v souvislosti s výstavbou posledního úseku dálnice D1 kolem Přerova. Nová přeložka II/436 spojuje Bochoř a Přerov.

O otevření nového 3,1 kilometru dlouhého úseku informoval na svém facebookovém profilu náměstek primátora Přerova Tomáš Navrátil. Křížení nové přeložky s dálnicí D1 je situováno mimo vzletový a přibližovací prostor letiště Bochoř. Stávající silnice II/436 bude využita jako účelová komunikace a současně jako stezka pro cyklisty a pěší. „Umožní bezpečné převedení pěší a cyklistické dopravy pod dálnicí D1 bez závleku po přeložce silnice II/436,“ dodal Navrátil.

Nová silnice bude pro auta do 7,5 tuny, je postavena v kategorii S 7,5/50. Jde o první větší stavební objekt nového úseku D1, který je hotový. Stavba běží rok.

Desetikilometrový úsek mezi Přerovem a Říkovicemi se staví rok, řidičům by měl začít sloužit na jaře 2026. Poté bude D1 kompletní.

Nová přeložka silnice II/436 Přerov - Bochoř. Foto: FB Tomáše NavrátilaNová přeložka silnice II/436 Přerov - Bochoř. Foto: FB Tomáše NavrátilaNová přeložka silnice II/436 Přerov - Bochoř. Foto: FB Tomáše NavrátilaNová přeložka silnice II/436 Přerov - Bochoř. Foto: FB Tomáše NavrátilaNová přeložka silnice II/436 Přerov - Bochoř. Foto: FB Tomáše NavrátilaNová přeložka silnice II/436 Přerov - Bochoř. Foto: FB Tomáše Navrátila

 

Tagy D1 Přerov - Řikovice II/436 Přerov Přerov - Bochoř Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
16 komentářů